Ahad, 26 Julai 2015

Turunkan Berat Badan Selepas Raya Dengan Program FIT 30

with 0 Comment
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Musim perayaan Aidilfitri di Malaysia diraikan dengan cukup meriah. Setiap minggu, ada sahaja orang buat Open House.

Sekiranya orang tak buat Open House secara rasmi sekalipun, kebanyakan rumah bersedia menerima tetamu. Ada sahaja kuih raya yang disediakan di atas meja, untuk hidangan tetamu yang hadir beraya di rumah mereka.

Disebabkan itu, jangan terkejutlah sekiranya rata-rata berat badan rakyat Malaysia boleh meningkat selepas 7 hari kita berada di Bulan Syawal.. ;)

Kalau tak percaya, boleh timbang berat badan anda sekarang!

Ini satu hakikat yang semua orang perlu terima..

Masalah ini dah berlarutan sejak sekian lama.. Statistik telah pun dibuat, sejak dari dulu sehingga sekarang..

Daripada menteri kesihatan kita Datuk Seri Liow, dan kini telah bertukar kepada  Datuk Seri S. Subramaniam.. Tetapi masalah kegemukan di Malaysia masih belum dapat diselesaikan lagi.. 

Lihat sahaja, antara tajuk keratan Akhbar yang berkaitan dengan masalah kegemukan di Malaysia..


Tahun 2008 : 10 juta rakyat Malaysia Gemuk..

Tahun 2012 : 16.8 juta Rakyat Obesiti


Keratan Akhbar tahun 2012, tentang masalah kegemukan di Malaysia 

Tahun 2012 : Malaysia negara Orang Gemuk..

Tahun 2015 : ???? Gemuk

Masalah kegemukan di Malaysia terus berlarutan.. Sehingga negara kita dinobatkan sebagai negara yang paling gemuk di Asia Tenggara dan indeks tersebut dijangka akan meningkat saban tahun.

Dianggarkan 45% kaum lelaki dan hampir separuh dari kaum wanita di negara ini diklasifikasikan sebagai mempunyai berat badan berlebihan ataupun obes.

Malah, ramai kanak-kanak di negara kita sudah bergelar obes apabila kajian mendapati peningkatan dari 10% sedekad lalu kepada 14% pada 2008, yang meninggikan lagi risiko diabetes, darah tinggi dan banyak lagi penyakit yang berpunca dari obesiti.


Malaysia dinobatkan sebagai negara palig gemuk di Asia Tenggara

Bagi pendapat saya.. Masalah kegemukan di Malaysia berpunca dari sikap diri sendiri yang tidak peka untuk mengawal tabiat pemakanan dan tidak mengamalkan cara hidup yang sihat. 

Sememangnya kita akui, hidup di Malaysia ni mewah dengan makanan. Ini berikutan kadar kemiskinan/kelaparan dalam kalangan rakyat di negara kita lebih sedikit, jika hendak dibandingkan dengan negara-negara jiran yang lain seperti Indonesia, Vietnam, Myanmar dan lain-lain sehingga timbul pula masalah yang lain... Iaitu masalah "kegemukan terlampau" 

Sebenarnya saya juga tidak terlepas daripada mengalami masalah yang sama.. 


Perut semakin membesar, mengalahkan isteri saya semasa mengandung 5 bulan.. 

Cukup 9 bulan mengandung, perut isteri saya kempis semula.. Tetapi perut saya masih kekal seperti sedia kala... Malah ada kalanya saiznya semakin bertambah besar... huhuhu

Perbezaan diantara saya dan isteri, selepas kami dikurniakan anak yang ke 3 

Bila perut dah semakin membesar @ Boroi, mulalah satu persatu seluar tidak muat untuk dipakai.. Bermacam-macam masalah mula timbul pada seluar-seluar lama saya. 

Ada seluar yang dah koyak dekat celah kangkang.. Ada seluar yang dah tercabut pada pencangkuk seluar.. Ada seluar yang dah rosak dekat zip seluar.. Ada seluar yang jahitannya dah merekah pada bahagian peha.. Dan sebagainya.. 


Disebabkan gagal mengawal diet pemakanan dengan baik.. Kini saya terpaksa membeli seluar yang lain, disebabkan kebanyakan seluar lama sudah tidak muat untuk dipakai...  huhuhu.. Duit lagi..

Perbezaan diantara saya dan isteri, ketika usia kandungan anak kami yang ke 4 hampir 4 bulan.


In Shaa Allah, lagi 5 bulan kami akan mendapat seorang lagi cahayamata (Anak ke 4). Harap perut saya dapat kembali langsing seperti perut isteri saya selepas melahirkan anak yang ke 4 nanti.. Itu harapan saya... Dan kini saya sedang berusaha untuk merealisasikan harapan tersebut.. ;)

Adakah anda juga mempunyai keinginan untuk menurunkan Berat badan seperti saya? Terutamanya selepas raya ni..

Sekiranya anda bermina.. Anda boleh cuba Turunkan Berat Badan Selepas Raya Dengan Program FIT 30

Program Fit 30 ini dikendalikan oleh Dr Hidayat (Klik Di Sini). Seorang pakar yang telah membantu ramai rakyat Malaysia untuk menurunkan berat badan, melalui Program Fit 30. 


Sekiranya sebelum ini, anda pernah mencuba pelbagai cara untuk menurunkan berat badan.. Tetapi, tidak berhasil.. 

Saya syorkan kepada anda supaya menyertai Program Fit 30 yang dikendalikan oleh Dr Hidayat. 

Sebelum menyertai Program Fit 30 kelolaan Dr Hidayat, terdapat pelbagai soalan yang sering diajukan kepada beliau.. Antaranya:

1. ADAKAH SENAMAN PERUT BOLEH MENGEMPISKAN PERUT?

  • Doktor, saya nak kempiskan perut senaman perut apa yang perlu saya buat?
  • Doktor saya nak buang lemak dekat belakang lengan saja. Senaman apa yang perlu saya buat?
  • Saya nak buang lemak punggung senaman apa yang perlu saya buat?
  • Adakah kita boleh spot tempat-tempat untuk membuang lemak? 
  • Bagaimana sebenarnya badan kita membuang lemak?


2. BAGAIMANA KURANGKAN RASA LAPAR KETIKA BERDIET?


3. BAGAIMANA UNTUK MENCARI MASA MELAKUKAN DIET DAN SENAMAN?

  • Apa yang perlu dilakukan supaya anda mempunyai masa yang terluang untuk melakukan senaman dan juga diet?
4. ADAKAH ATKINS DIET BERKESAN MENURUNKAN BERAT BADAN?

5. DAN LAIN-LAIN

Sumber : Klik Di Sini

Berminat, untuk mengetahui jawapan kepada persoalan-persoalan tersebut, saya syorkan anda Klik Di Sini


Jom Turunkan Berat Badan Selepas Raya Dengan Program FIT 30 bersama Dr Hidayat!


Dengan meyertai Program Fit 30 bersama Dr Hidayat dengan kos yang sangat berpatutan, anda akan mendapat manfaat seperti berikut:


PANDUAN SENAMAN FIT30 
Di dalam panduan ini anda akan mendapat jadual program FIT30 selama 30 hari dan senaman-senaman yang perlu anda lakukan untuk di dalam Program FIT30.
Program senaman ini akan menjadi lebih mudah dengan jadual yang Dr Hidayat berikan.

DIET DAN NUTRITION DALAM PROGRAM FIT30
Di dalam bahagian ini anda akan berikan 5 Formula Diet di dalam Program FIT30. Setiap program diet mempunyai 5 formula yang perlu anda pegang untuk anda turunkan berat. Anda amalkan 5 formula ini, anda akan menurunkan berat badan jauh lebih pantas!

20 VIDEO SENAMAN HARDCORE!
20 contoh video ini adalah kunci kepada anda untuk menurunkan berat! Dr Hidayat akan mengajar anda satu persatu bagaimana untuk melakukan senaman tersebut.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut berkaitan Program Fit 30 Bersama Dr Hidayat, saya syorkan anda klik pada gambar di bawah:

Sumber : Klik Di Sini




0 comments:

Catat Ulasan

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower


Info Terkini!! (Wajib Baca)

Pembaca Paling Mesra