Isnin, 27 Julai 2015

Bagaimana SIMKAD PERCUMA ini dapat jimatkan bil telefon saya di musim perayaan?

with 0 Comment
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Musim perayaan pada kali ini benar-benar menguji kesabaran kami sekeluarga. Maklumlah budget kali ni berkurangan berbanding raya-raya sebelum ini.

Tahun ini tak dapat bonus separuh gaji seperti tahun lepas.. Walaubagaimanapun masih tetap bersyukur, sebab dapat duit saguhati sebanyak RM500 dari kerajaan.

Jadi, bila budget raya sedikit, kenalah kawal sedikit perbelanjaan. Termasuk juga berusaha menjimatkan bil telefon (Line DiGi) yang telah saya pakai sejak tahun 2006 lagi.

Bil telefon DiGi saya ni kalau nak diikutkan takderlah mahal sangat. Bil wajib bayar sebulan cuma RM28 sahaja sebulan, sekiranya tidak menggunakan Data Plan (internet) dan sekadar membuat panggilan mengikut Kredit PERCUMA yang diberikan. 

Tetapi, biasanya purata penggunaan bil telefon saya sebulan sekitar RM60 hingga RM90 sebulan. Dan setakat ini saya  sedang berusaha untuk untuk menjimatkan bil telefon tersebut...

Kalau boleh satu hari nanti, saya tak nak lagi bayar bil telefon tiap-tiap bulan... Tahu pakai jer... Tapi, langsung tak nak bayar... Boleh tak macam tu?Al-Kisahnya... Bagaimana saya boleh mendapatkan SIMKAD PERCUMA..


Pada 2 bulan yang lepas, puan isteri teringin nak pakai Smart Phone baru.. 

Seperti biasa, bila puan isteri tukar Smart Phone baru, saya akan beli Smartphone yang sedang beliau pakai pada harga Second Hand..   Kemudian, beliau akan menggunakan hasil jualan tersebut dan seterusnya menambah baki duit yang masih belum mencukupi untuk membeli Smartphone baru yang beliau inginkan..

Memandangkan Hand Phone HTC hitam saya masih boleh digunakan lagi... Jadi, kini saya terpaksa memakai 2 Smart Phone dalam satu masa..


Apabila dah ada dua Smart Phone.. Kena pula cari satu lagi Simkad untuk membolehkan saya menggunakan kedua-dua Smartphone tersebut dalam satu masa.. 

Masa ni, mulalah berfikir.. Nak pakai Simkad apa yer, yang boleh menjimatkan bil telefon saya.. 

Bil telefon DiGi yang saya gunakan sekarang ni, boleh saya jimatkan penggunaannya sehingga RM28 sebulan.. Ini bermaksud, saya hanya boleh gunakan Simkad kedua dengan komitmen tidak melebihi RM60 setiap bulan ..

Jadi, mula buat Survey.. Tentang Simkad apa yang paling sesuai untuk digunakan pada Smart Phone kedua saya?
..
..

Sewaktu pencarian saya masih belum lagi menemui jawapannya... Saya mendapat satu email yang menggembirakan, daripada seorang usahawan Internet tempatan yang dikenali sebagai Tuan Boon Lee..

Syukur Alhamdulillah.. 

Dalam salah satu cabaran Affiliate Projek 500 Emelmatik yang saya sertai, saya berjaya menyumbangkan lebih daripada 100 List.. Dan hasilnya, boleh tengok dalam gambar di bawah:


Sumber Rezeki : Klik Di Sini

Kemudian pada siri email yang lain, Tuan Boon Lee  telah mempromosikan SimKad Best Mobile kepada saya.. 

Setelah membuat pertimbangan dengan beberapa Simkad lain yang terdapat di pasaran .. seperti Celcom, Maxis, UMobile, Clixster, RedOne, Tone Excel, Onexox dan sebagainya.. 

Akhirnya, hati ini telah terpaut untuk memilih Simkad Best Mobile.. Dengan harapan, satu hari nanti saya akan dapat dapat menjimatkan bil telefon saya pada setiap bulan, menerusi komisyen Topup dan jualan Simkad Best Mobile.

Lagipun, saya berjaya memiliki Simkad Best Mobile ini secara PERCUMA setelah "menggembalikan semula" komisyen Affiliate yang telah saya perolehi daripada Tuan Boon Lee menerusi Projek 500 Emelmatik yang beliau kendalikan. 

Jadi, tak perlulah saya keluarkan duit sendiri untuk mendapatkan Simkad baru.. Dah ada penjimatan di situ.. ;)Sumber : Klik Di SiniDisamping itu, terdapat 
KELEBIHAN lain yang disediakan oleh BEST Mobile .. Iaitu :
 • Peluang Jana Pendapatan PASIF (dengan menggunakan 2 link affiliate yang disediakan di laman web faststart.my)
 • Kadar tempatan LEBIH MURAH
 • Kadar IDD LEBIH MURAH
 • Peluang untuk mendapatkan wang tunai RM15k dan RM25k
 • Peluang untuk mendapatkan Kereta Toyota Camry, Vios, Honda City
 • Peluang untuk mendapatkan Jongkong Emas
 • Peluang untuk mendapatkan Smartphone
 • Peluang untuk mendapatkan Camera SLR
 • Peluang untuk memenangi Hadiah Bonanza RM 1juta 
 • Peluang untuk mendapatkan Pembiayaan Kereta RM1500
 • Peluang untuk mendapatkan Pembiayaan Rumah RM800
 • Peluang untuk mendapatkan Pakej Pelancongan 
 • Peluang untuk mendapatkan Pakej Umrah dan Ziarah
 • Potongan Zakat 2.5% 
 • PA Insuran Islamik Takaful RM100k ( cover dari umur 12-65 tahun dan cover penunggang motorsikal)

Cara nak Jimatkan bil telefon  di musim perayaan Bersama Best Mobile!


Ini cara saya.. Rezeki saya.. 

Saya tak suruh orang lain tiru cara saya..

Apa yang perlu saya lakukan ialah dengan mempromosikan 2 link affiliate sahaja, iaitu:

1) Promosikan Link Affiliate ini (Klik Di Sini) kepada lebih 30 juta rakyat Malaysia yang masih belum menjadi pengguna Simkad Best Mobile.
Sumber : Klik Di Sini

2) Promosikan Link Affiliate ini (Klik Di Sini) kepada lebih 100 ribu pengguna Best Mobile, yang masih belum menggunakan sistem pemasaran dan Sistem Autoresponder yang disediakan di laman web faststart.my


Setakat ini baru terdapat seramai 3486 (3.25%) pengguna Best Mobile, yang telah menggunakan servis di laman web Farstart.my..  Daripada jumlah pengguna Best Mobile seramai 107,281 (Data yang saya terima pada 28 Jun 2015)..

Itu sahaja 2 perkara yang perlu saya lakukan.. Perkara yang selebihnya saya serahkan kepada Tuan Boon Lee untuk berurusan dengan bakal pelanggan saya.. 

Hasilnya setakat ini masih belum lagi memberangsangkan...


Sumber : Klik Di Sini


Tetapi sudah menampakkan hasil untuk membolehkan saya menjimatkan bil telefon saya ... Terutamanya di musim perayaan ini... Syukur Alhamdulillah...

Itu belum lagi termasuk komisyen-komisyen lain seperti berikut:

KOMISYEN Top Up peribadi RM15 - RM59.90
Komisyen penajaan RM15/org
Komisyen topup :
L1 : 6%
L2 : 4%
L3 : 11%

KOMISYEN Top Up peribadi RM 60 ke atas
Komisyen penajaan RM20/org
Komisyen topup :
L1 : 11%
L2 : 4%
L3 : 15%

KOMISYEN Top Up peribadi RM80
Level 1 : 12.5%
Level 2 : 5.5%
Level 3 : 16.5%
Level 4 - Infiniti : 1.5%
Insentif group : 1.5%

Ok.. Sekian sahaja perkongsian daripada saya untuk kali ini.. Semoga info ini dapat memberi manfaat kepada anda.. Terutamanya, untuk mengurangkan kos sara hidup yang semakin meningkat sejak kebelakangan ini... 

Jumpa lagi di lain waktu, dengan info yang lain pula... Terima kasih kerana sudi membaca..  Bye Bye.. ;)

0 comments:

Catat Ulasan

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower

Pembaca Paling Mesra