Isnin, 1 Disember 2014

Contest SEO : Jom Aktifkan Mykad

with 242 comments

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Syukur Alhamdulillah kehadrat Allah S.W.T.. Kerana dengan izinnya, sekali lagi Blog Coretan Anuar berpeluang Menganjurkan Contest SEO.. Contest SEO pada kali ini akan menghangatkan keyword "Jom Aktifkan Mykad"

Banner untuk contest SEO ini pun dah siap.. Simple jer.. Diharap setiap peserta contest sudi 'copy' banner dibawah dan meletakkannya di entri contest masing-masing...


Banner Pertandingan Contest SEO : Jom Aktifkan Mykad 

Syarat-syarat untuk menyertai Contest ini ialah:

  1. Terbuka kepada semua bloggers di Malaysia. Tajuk entri bebas bergantung kepada kreativiti masing-masing. Tetapi entri anda perlu fokus pada keyword Jom Aktifkan Mykad  
  2. Setiap bloggers boleh menghantar seberapa banyak penyertaan. Tetapi penyertaan yang berjaya berada di Rank 1-10 google Malaysia untuk keyword "Jom Aktifkan Mykad" akan dipilih sebagai pemenang tempat pertama hingga kesepuluh.. Setiap blogger hanya layak memenangi satu hadiah sahaja.
  3. Jangan lupa letakkan banner Pertandingan pada entri yang anda hasilkan. (Sekiranya tiada banner pertandingan, entri anda tidak akan dinilai)
  4. Letakkan link entri penyertaan anda di ruangan komen entri ini.
  5. Di akhir entri anda letak ayat ini " Contest ini dianjurkan oleh Blog Coretan Anuar ditaja oleh www.aktifmykad.com
  6. Cabaran Contest ini akan berlangsung sehingga 2 Mac 2015. Walaubagaimanapun tarikh tutup penyertaan ialah pada 22 Februari 2015 (Ahad) iaitu seminggu sebelum contest ini berakhir.


Kriteria Penilaian Contest SEO : Jom Aktifkan Mykad

Penilaian Blog akan dilakukan terhadap SEO melalui kata kunci "Jom Aktifkan Mykad" yang mendapat tempat di Google Malaysia (http://www.google.com.my ) yang akan diambil menggunakan Google Chrome pada tarikh 3 Mac 2015.

Blog yang berjaya mendapat Rank pertama melalui hasil carian Google bagi kata kunci tersebut akan memenangi tempat pertama Contest ini, Rank kedua memenangi tempat kedua, Rank ke tiga tempat ketiga dan seterusnya... 

Senarai Hadiah Pertandingan Contest SEO : Jom Aktifkan Mykad

Hadiah terkumpul Contest SEO : Jom Aktifkan Mykad, berjumlah RM1350.00.. Berikut merupakan senarai hadiah bagi Contest ini:
  • Tempat Pertama  : Wang Tunai RM500
  • Tempat Kedua     : Wang Tunai RM300
  • Tempat Ke Tiga   : Wang Tunai RM200
  • Hadiah Saguhati (Tempat Ke 4-10) : Wang Tunai RM50 bagi setiap pemenang

Sekiranya ada yang berminat nak mendapatkan Tip-tip tentang SEO, bolehlah belajar dengan Cikgu Titan

Beliau memang expert bab-bab SEO ni.. Sampai boleh jana income yang lumayan melalui SEO..


Senarai Peserta Contest SEO : Jom Aktifkan Mykad

  1. Contest SEO : Jom Aktifkan Mykad | Solehahkah_aku
  2. Jom Aktifkan Mykad | Hajar Rash
  3. Jom Aktifkan Mykad | IniBlogyaya
  4. Jom Aktifkan Mykad | Blogger Lelaki
  5. Jom Aktifkan Mykad | Ismail Ahmad
  6. Jom Aktifkan Mykad | MrZamri
  7. Jom Aktifkan Mykad | MohdFairiz
  8. Jom Aktifkan Mykad | Blog Mawar Medina
  9. Jom Aktifkan Mykad | Calrase Patrick
  10. Pengguna Bijak Jom Aktifkan Mykad | Wira Merah
  11. Jom Aktifkan Mykad | Zie Fauzi
  12. Jom Aktifkan Mykad | Jom Aktifkan Mykad
  13. Nak Diskaun? Jom Aktifkan Mykad | AbdFatah
  14. Jom Aktifkan Mykad | Bakul2011.com
  15. Jom Aktifkan Mykad | Ibu Ainul ^AliF....
  16. Jom Aktifkan Mykad | Aku vs Dia
  17. Jom Aktifkan Mykad : Contest SEO | Lin Azlina
  18. Jom Aktifkan Mykad; Mykad Aktif, Diskaun & Ganjaran Menanti! | Nakhoda Nurani
  19. Jom Aktifkan Mykad | Mom Blogger
  20. Jom Aktifkan Mykad | Zaza Zehra
  21. Jom Aktifkan Mykad | Hasrul Hassan
  22. Contest SEO - Jom Aktifkan Mykad - Sensasi2020
  23. Jom Aktifkan Mykad | Safirul Amar Azmi
  24. Jom Aktifkan Mykad | Mil "JM" Hashim
  25. Jom Aktifkan Mykad | Cikgu Azli
  26. Jom Aktifkan Mykad | Jiwarosak.com
  27. Jom Aktifkan Mykad | MalaysiaTercinta.com
  28. Jom Aktifkan Mykad : Program Mykad Smart Shopper | Fadzi Razak
  29. Jom Aktifkan Mykad | Relaks Minda
  30. Jom Aktifkan Mykad Untuk Diskaun Membeli Belah | Akma Omar
  31. Jom Aktifkan Mykad! : TunSha Ayunie
  32. Jom Aktifkan Mykad ~ Sally Yatiey
  33. Jom Aktifkan Mykad - Fungsi Tambahan Untuk Kaki Shopping | SayaIday
  34. MH is for Me Hachi : Jom Aktifkan Mykad
  35. Jom Aktifkan Mykad | Oh! Duit
  36. Jom Aktifkan Mykad | Sensasi2020
  37. Jom Aktifkan Mykad SmartShopper! | OhPilihanku
  38. Jom Aktifkan Mykad | Top Seo Friendly  
  39. Jom Aktifkan Mykad | Anarm.net
  40. Jom Aktifkan Mykad | AUC News
  41. Jom AKtifkan Mykad | NewsJob Info
  42. Jom Aktifkan Mykad | Cik Ash
  43. Jom Aktifkan Mykad | Blog Parihh
  44. Jom Aktifkan Mykad | Aynora Blogs
  45. Jom Aktifkan Mykad Untuk Pelbagai Diskaun Hebat | Nidiron
  46. Jom Aktifkan Mykad Smartshopper | ermilia.my
  47. Jom Aktifkan Mykad | Sharing My Ceritera
  48. Jom Aktifkan Mykad. Kenapa nak Aktifkan Mykad? | Hafizmohd.com
  49. Jom Aktifkan Mykad; Satu Kaedah Penjimatan Hebat | Nadri Mohd
  50. Jom Aktifkan Mykad | Dulu Lain Sekarang Lain
  51. Jom Aktifkan Mykad | Angel Love Soldier
  52. Contest SEO : Jom Aktifkan Mykad | Papaglamz.com
  53. Jom Aktifkan Mykad | Kehidupan Seorang Bujang 
  54. Jom Aktifkan Mykad | Ceritera Si Gadis Biru
  55. Jom Aktifkan Mykad - Cabaran SEO | Rossaimi.com
  56. Jom Aktifkan Mykad - Boleh kumpul mata ganjaran dengan Mykad Heh?
  57. Jom Aktifkan Mykad | Contest SEO Jom Aktifkan Mykad
  58. Jom Aktifkan Mykad | Wanzawawi.com
  59. Jom Aktifkan Mykad | Bicarablogger.com
  60. Malaysia Best Blog 2015 | YangBaik : Jom Aktifkan Mykad
  61. Jom Aktifkan Mykad | AhmadFaizal.com
  62. Mama Darwiish : Jom Aktifkan Mykad
  63. Kedai Baru | Jom Aktifkan Mykad
  64. Jom Aktifkan Mykad - Sumber Info dan Panduan Percuma
  65. Jom Aktifkan Mykad Smart Shopper anda untuk dapatkan mata ganjaran!!
  66. Mykad Smart Shopper - Jom Aktifkan Mykad Sekarang!!
  67. Jom Aktifkan Mykad - Mykad Smart Shopper
  68. Hafizamri.com | Jom Aktifkan Mykad Anda Sekarang!!
  69. Tokjogho.com | Jom aktifkan mykad
  70. Cikgunaman.com | Jom Aktifkan Mykad
  71. Penyertaan Sudah Ditutup


P/s : Good Luck saya ucapkan kepada para peserta Contest ini.. Semoga anda berjaya menjadi salah seorang pemenang Contest SEO : Jom Aktifkan Mykad


242 ulasan:

  1. Balasan
    1. Dah sertai contest SEO Jom Aktifkan Mykad. Semoga diterima....

      Contest SEO - Jom Aktifkan Mykad

      Padam
    2. masih lemah dalam SEO,,, boleh tgok jer hehe

      Padam
  2. saya join ..

    http://solehahkahaku.blogspot.com/2014/12/contest-seo-jom-aktifkan-mykad.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Siti sebab sudi menyertai Contest ini... jadi peserta terawal pula tu... terima kasih banyak2. .

      Padam
    2. Salam siti, moga berjaya dalam contest SEO ini.

      Padam
  3. wah, ada contest< INSYA ALLAH ada masa nnti join contest ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jom join adarain, moga entri anda nanti berada di kedudukan terbaik dlm contest SEO Aktifkan Mykad.

      Padam
  4. Ada contest terbaru boleh sertai, saya akan cuba sertainya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam Hafizan.... jom kita pakat meriah kan contest SEO Aktifkan Mykad.

      Padam
  5. Balasan
    1. Jom Amirul, sama-sama kita meriahkan contest yang hebat ini.

      Padam
  6. Balasan
    1. Jom wahsi ieta, entri anda layak berada di kalangan peserta Jom Aktifkan Mykad.

      Padam
  7. macam best je kalau nak join ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang best Zool, jika anda join lagi best.

      Padam
    2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
  8. Lumayannya hadiah, In Sya Allah akan join dah memeriahkan kontest ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Otai seperti wira merah sentiasa berada di kedudukan terbaik jika join contest ini.

      Padam
  9. WOW! Hadiah lumayan ni, mesti join

    Terima kasih di atas penganjuran contest ini :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang hadiah cukup lumayan tetapi tempoh diberikan cukup lama.

      Padam
    2. Memang hadiah cukup lumayan tetapi tempoh diberikan cukup lama.

      Padam
  10. Menarik..insyaAllah sy akan join

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jom Pskcik Gaban, sesiapa pun boleh join asalkan anda blogger daripada Malaysia.

      Jom kunjungi entri berkaitan:
      Contest SEO - Jom Aktifkan Mykad

      Padam
  11. Huhu...tengok keadaan lu..kalau perlu saya join..hahahaha..macam gedik aje komen saya ni kan..tengok hadiah tu memang terbaik sangat dah..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jom Hafizul, test SEO blog anda tentang keyword Jom Aktifkan Mykad.

      Padam
  12. InsyaAllah saya akan join.
    tumpang tanya...perlu create blog yang baru ka?
    hadiah agak lumayan!

    BalasPadam
  13. Tak perlu create blog yang baru.. Blog sedia ada pun boleh diunakan untuk menyertai Contest ini..

    BalasPadam
  14. saya join
    http://hajarashikin.blogspot.com/2014/12/mykad-diskaun-jom-aktifkan-mykad.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Hajar Rash kerana sudi menyertai contest ini.. Semoga berjaya menjadi salah seorang pemenang contest ini. .

      Padam
    2. ini entri penyertaan saya yang baru
      http://hajarashikin.blogspot.com/2014/12/jom-aktifkan-mykad-mykad-smart-shopper.html

      yang kat atas tu dah broken, maaf menyusahkan

      Padam
    3. Ok noted... Dah tukar link penyertaan.. Cuba semak pada link di atas.. TQ

      Padam
    4. Nampaknya adik Hajar pun dah join, tahniah dan moga berjaya dlm contest Jom Aktifkan Mykad

      Padam
  15. Ouh.. yaya pun dah sertai contest Jom Aktifkan Mykad.. Sekadar nak meriahkan suasana sahaja..

    Ini pautan entri yaya -> http://www.blogyaya.com/2014/12/Jom-Aktifkan-Mykad.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Yaya Tomey kerana sudi turut serta memeriahkan Contest yang saya anjurkan. . Semoga berjaya menjadi salah seorang pemenang contest ini. .

      Padam
    2. menang tu tak ada lah.. yaya mana reti SEO ni.. ilmu pun ciput-ciput aje.. sekarang meriahkan content SEO...

      Padam
    3. Manalah tahu ada Rezeki Yaya dalam Contest Ini... Masa saya join Contest SEO Eyriqazz Vs Denaihati dulu pun saya tak tahu juga pasal SEO.. Saya belajar SEO sambil menyertai pertandingan.... Syukur Alhamdulillah, setelah bertungkus lumus, akhirnya rezeki berpihak kepada saya.. ;)

      Padam
  16. ini entri penyertaan saya : http://www.bloggerlelaki.com/2014/12/jom-aktifkan-mykad.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Blogger lelaki. . Semoga berjaya menjadi salah seorang pemenang contest ini. .

      Padam
    2. Woa,..., terasa gerum bila mana blog anda join contest, sudah pasti entri saya di tolak ke laut.

      Jom kunjungi entri berkaitan:
      Contest SEO - Jom Aktifkan Mykad

      Padam
  17. Assalammualaikum...bro anuar,

    boleh join contest nie... menarik . Insaallah jika berkesempatan boleh join nanti.

    mselim3

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wah mselim3 pun join juga. Semoga berjaya walaupun bukan kita saja yang menyertai. Harap-harap ada nama kita terselit sebagai pengunjung.

      Padam
  18. aku lihat blogger lelaki terus memacu ke hadapan.. hebat tu.. aku pun gatal juga nak join.. haha.. saje je nak meriahkan majlis sama macam yaya tomey...

    link aku : http://www.ismailahmad.com/2014/12/jom-aktifkan-mykad.html

    harap ada yang sudi berkawan... huk huk..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Tuan Ismail Ahmad kerana sudi menyertai Contest SEO ini.. Semoga berjaya menjadi salah seorang pemenang Contest ini... ;)

      Padam
    2. Sesiapa saja ada peluang menang tetapi perlu berkongsi info tentang apa saja isu.

      Padam
  19. Assalamualaikum,

    Ini link saya ...

    http://mrzamri.com/jom-aktifkan-mykad/

    Semoga bermanfaat. Dan semoga dipermudahkan segala urusan.

    BalasPadam
  20. Terima kasih Mrzamri, kerana sudi menyertai Contest ini.. Good Luck!.. Semoga berpeluang menjadi salah seorang pemenang... ;)

    BalasPadam
  21. Wah ada SEO Contes hujung tahun ni.

    BalasPadam
  22. InshaAllah, akan sertai sama :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam Mrs Yatie. saya dari contest SEO sama "Jom Aktifkan Mykad" datang berkunjung untuk memberi sokongan. Semoga berjaya buat anda.

      Jom kunjungi entri berkaitan:
      Contest SEO - Jom Aktifkan Mykad

      Padam
  23. JAWATAN KOSONG KERAJAAN & SWASTA TERKINI.. Nak sertai contest ini mudah sahaja... Anda hanya perlu buat satu entri di blog berkaitan "Jom Aktifkan Mykad" dengan mengikuti sedikit syarat yang ditetapkan.. Kemudian, apabila dah selesai publishkan entri tersebut, sila tinggalkan link entri tersebut di ruangan komen entri ini.... Nak tahu dengan lebih lanjut tentang SEO, boleh baca di sini
    SEO (KLIK DI SINI)

    BalasPadam
  24. ini saya punya penyertaan ye..terima kasih :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Reezluv pun ada juga sertai Contest SEO ini. Semoga berjaya.

      Padam
  25. Murni join
    http://murnimohdyusof.blogspot.com/2014/12/jom-aktifkan-mykad.html

    BalasPadam
  26. wah macam menarik. inshaaAllah akan join gak nanti :3

    BalasPadam
  27. Saya join..
    ini entri saya http://calrasepatrick.blogspot.com/2014/12/jom-aktifkan-mykad.html

    BalasPadam
  28. Tak siap-siap lagi entri penyertaan aku.....bila nak publish ni...idea masih beku lagi...

    BalasPadam
  29. Akhirnya siap juga entri penyertaan contest ni...aku join. Harap menepati syarat.
    http://wiramerah.com/pengguna-bijak-jom-aktifkan-mykad/

    BalasPadam
  30. Semoga sukses buat semua peserta. InsyaAllah hadiah menarik menanti...

    BalasPadam
  31. Assalamualaikum.... ini entry pertama saya untuk contest SEO Jom Aktifkan Mykad. Bawah adalah link penyertaan saya...

    http://www.ziefauzi.com/2014/12/jom-aktifkan-mykad.html

    BalasPadam
  32. Wahduh.. Meriah sakan.. Ado contest seo laa.. Sambil dapat diskaun dapat hadiah. Diskaun dan save bajet..

    BalasPadam
  33. contest seo kan ? Ini penyertaan saya ...

    http://jom-jomaktifkanmykad.blogspot.com/2014/12/jom-aktifkan-mykad.html

    sambil bereksperimen.

    BalasPadam
  34. siap... http://abdfatah.com/blog/nak-diskaun-jom-aktifkan-mykad/

    BalasPadam
  35. Semoga berjaya kepada semua peserta contest seo: Jom Aktifkan Mykad..

    BalasPadam
  36. Terima kasih Tuan AbdFatah kerana sudi memeriahkan Contest ini.. Semoga berjaya menjadi salah seorang pemenang...

    BalasPadam
  37. Xsabar melihat persaingan SEO nhe. Otai-otai seo pun masih belum join, kalau sudah join pasti persaingan semakin hebat..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul.. Saya pun sebenarnya dah tak sabar nak tengok otai-otai seo beraksi..

      Padam
  38. semoga berjaya kawan2 semua dalam contest SEO ni..Tarik Trafik dari Contest SEO satu tips yang baik juga.. cuma nak kena ada modal untuk anjur. ..

    BalasPadam
  39. saya dh join !

    http://www.bakul2011.com/2014/12/jom-aktifkan-mykad.html

    BalasPadam
  40. Terima kasih Nur Ikaa kerana sudi memeriahkan Contest ini... Semoga berjaya menjadi salah seorang pemenang..

    BalasPadam
  41. Bro sory...link atas tu da msalah lak xnak keluar tajuk..nie link bru ikaa letak naa..maaf atas kesulitan.. ^_^

    http://www.bakul2011.com/2014/12/jom-aktifkan-mykad_10.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok Noted.. Nanti saya update link tersebut...

      Padam
  42. ana join ya
    http://adna2029.blogspot.com/2014/12/ayuhh-kawan-jom-aktifkan-mykad.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih nor Nazliana kerana sudi menyertai Contest ini... Semoga berjaya menjadi salah seorang pemenang..

      Padam
  43. shad mencuba nasib di sini,
    http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/2014/12/jom-aktifkan-mykad.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Shad, terima kasih kerana sudi menyertai Contest SEO Jom aktifkan Mykad... Good Luck! Semoga berjaya menjadi salah seorang pemenang..

      Padam
  44. macam seronok,,, kalau sy nk join bolh ker ni?

    BalasPadam
  45. Kedaionlinemy.com .. Dipersilakan.. Sesiapa sahaja boleh menyertai Contest ini..

    BalasPadam
  46. join jugak...

    http://www.linazlina.com/2014/12/jom-aktifkan-mykad-contest-seo.html

    BalasPadam
  47. Terima kasih Lin Azlina kerana sudi menyertai Contest SEO yang saya anjurkan kali ni... Good Luck! Semoga berjaya menjadi salah seorang pemenang..

    BalasPadam
  48. Muz join! http://engkumuzahadin.blogspot.com/2014/12/jom-aktifkan-mykad-mykad-aktif-diskaun.html

    BalasPadam
  49. salam, dah joinnn...

    http://ummihanie.com/jom-aktifkan-mykad/

    tq ;)

    BalasPadam
  50. Balasan
    1. Jemputlah Join Onlajer... Kita tebus balik kekecewaan dalam Contest SEO Mykad Smart Shopper.. masa tu keyword terlalu sukar nak ditembusi... Keyword kali ni agak mudah... ;)

      Padam
    2. Jom cepat join Onlajer, ada hadiah menarik menanti para pemenang bila entri Jom Aktifkan Mykad jadi top SEO. Moga berjaya join nanti.

      Contest SEO - Jom Aktifkan Mykad

      Padam
  51. ok zaza pun cuba jgk..walapun xberapa tahu sgt ttg program ni.. :D cuba aje...

    http://www.zazazehra.com/2014/12/jom-aktifkan-mykad.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Zaza Sehra, kerana sudi menyertai Contest ini... Semoga berjaya menjadi salah seorang pemenang..

      Padam
    2. Tahniah Zaza Zehra..... berjaya join contest SEO Jom Aktifkan Mykad. Moga berjaya.

      Contest SEO - Jom Aktifkan Mykad

      Padam
  52. Saya join.

    Malas nak tulis banyak2 .. redha je dah dengan apa yang ada.

    http://www.hasrulhassan.com/2014/12/jom-aktifkan-mykad.html

    Jom Aktifkan MyKad

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wah... otai SEO pun tak lepas peluang jugak, pasti menang lagi dgn contest SEO Jom Aktifkan Mykad.

      Contest SEO - Jom Aktifkan Mykad

      Padam
  53. Terima kasih Tuan Hasrul Hassan kerana sudi menyertai Contest Ini... Good Luck! Dah nampak dah skill SEO yang cuba dipraktikkan... rasa tak sabar nak tengok keputusannya di Google..

    BalasPadam
  54. Belum lagi join ni, Insya Allah akan saya join, bolehlah test SEO entri saya.

    BalasPadam
  55. Wow makin ramai join. Otai sudah mari, ramai orang lari....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bila otai HH datang, entri lain terus turun ke bawah.

      Padam
  56. Assalamualaikum bro... saya berminat untuk join "Contest SEO - Jom Aktifkan Mykad.

    Ini Entri Penyertaan Saya:

    http://www.sensasi2020.com/2014/12/contest-seo-jom-aktifkan-mykad.html

    Jom Baca Entri Berkaitan:

    Contest SEO - Jom Aktifkan Mykad

    Sekian, terima kasih.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Kamil Salleh kerana sudi menyertai contest ini. .. nanti saya update link penyertaan.. sekarang ni dkt kampung.. sibuk buat persiapàn kenduri adik ipar nak kahwin. .

      Padam
    2. Pk bro..,. saya faham.,. contest ini masih pjg lagi berlangsung. Moga kenduri kahwin itu berjalan lancar.

      Padam
  57. Sudah 21 orang yang mfnyertai contest SEO Jom Aktifkan Mykad kita utk ganjaran.

    BalasPadam
  58. saya menyertai.

    http://www.safirulamar.com/p/jom-aktifkan-mykad_19.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya doakan agar Safirul berjaya dalam Contest SEO-Jom Aktifkan Mykad di smart shopper.

      Jom kunjungi entri berkaitan:
      Contest SEO - Jom Aktifkan Mykad

      Padam
  59. Saya sertai Tuan

    http://www.safirulamar.com/p/jom-aktifkan-mykad_19.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Safirul Amar Azmi kerana sudi menyertai contest ini. .. nanti saya update link penyertaan.. sekarang ni dkt kampung.. sibuk buat persiapàn kenduri adik ipar nak kahwin. .

      Padam
  60. assalamualaikum.

    saya join...

    http://jmbelog.blogspot.com/2014/12/contest-seo-jom-aktifkan-mykad.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Mil Hashim kerana sudi menyertai contest ini. .. nanti saya update link penyertaan.. sekarang ni dkt kampung.. sibuk buat persiapàn kenduri adik ipar nak kahwin. .

      Padam
  61. Sorry Tuan, ini url yang sebenar bebenor nya. maaf tkasih
    saya join
    http://www.safirulamar.com/2014/12/jom-aktifkan-mykad_19.html

    BalasPadam
  62. join jugak ye ;)


    http://www.cikguazli.com/blog/2014/12/jom-aktifkan-mykad.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Putera Duyong kerana sudi menyertai contest ini. .. nanti saya update link penyertaan.. sekarang ni dkt kampung.. baru selesai kenduri kahwin adik ipar.. mlm ni belum sempat nak update blog.. tengah layan perlawanan Malaysia vs Thailand. .

      Padam
  63. ASSALAMUALAIKUM...

    SAYA JOIN JUGA > http://frommymines.blogspot.com/2014/12/mm-5-jom-aktifkan-mykad.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumsalam.. Terima kasih Mil Hashim kerana sudi menghantar penyertaan kedua. .. nanti saya update link penyertaan.. sekarang ni dkt kampung.. baru selesai kenduri kahwin adik ipar.. mlm ni belum sempat nak update blog.. tengah layan perlawanan Malaysia vs Thailand. .

      Padam
  64. Salam bro..,, nampaknya nama saya belum tersenarai sebagai peserta Contest SEO Jom Aktifkan Mykad.

    Jom kunjungi entri berkaitan:
    Contest SEO - Jom Aktifkan Mykad

    BalasPadam
  65. assalamualaikum.. tetibe terasa nak join walaupun xpandai seo.. tumpang sertai ehh mohon semak ckup dop syarat dia :) http://www.jiwarosak.com/jom-aktifkan-mykad/

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumsalam.. Terima kasih Abgferoz kerana sudi menyertai contest ini. .. nanti saya update link penyertaan.. sekarang ni dkt kampung.. baru selesai kenduri kahwin adik ipar.. mlm ni belum sempat nak update blog.. tengah layan perlawanan Malaysia vs Thailand. .

      Padam
  66. Balasan
    1. Terima kasih Malaysia Tercinta kerana sudi menyertai contest ini. .. nanti saya update link penyertaan.. sekarang ni dkt kampung.. baru selesai kenduri kahwin adik ipar.. mlm ni belum sempat nak update blog.. tengah layan perlawanan Malaysia vs Thailand. .

      Padam
  67. Goid luck all. Jom join Jom kunjungi entri berkaitan:
    Contest SEO - Jom Aktifkan Mykad.

    BalasPadam
  68. Saya join :)

    http://fadzirazak.blogspot.com/2014/12/jom-aktifkan-mykad-program-mykad-smart.html

    BalasPadam
  69. Assalamualaikum,
    Ini adalah entri penyertaan saya... sekadar cuba2 jer :)
    http://relakssminda.blogspot.com/2014/12/jom-aktifkan-mykad_18.html

    BalasPadam
  70. Banyak kontest ujung tahun ni..semoga berjaya pada yang menyertai

    BalasPadam
  71. Terima kasih Fadzi Razak dan BM kerana sudi menyertai Contest ini... Semoga dapat memberi manfaat kepada anda berdua..

    BalasPadam
  72. Nila Anggraini dan Kak hanny Abdullah... Jemputlah sama-sama memeriahkan Contest ini... ;)

    BalasPadam
  73. Nak join jugak la... ni entri Jom Aktifkan MyKad sy.
    http://www.akmaomar.com/jom-aktifkan-mykad/

    Terima Kasih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Akma Omar kerana sudi menyertai contest ini. . Entri yang dihasilkan cukup menarik dan berpotensi untuk menjadi salah seorang pemenang contest ini. .. good luck!

      Padam
  74. Saya join :)

    http://aunidenovella.blogspot.com/2015/01/jom-aktifkan-mykad.html

    BalasPadam
  75. TunSha Ayunie terima kasih kerana sudi menyertai Contest ini... Entri penyertaan diterima.. Good Luck!!

    BalasPadam
  76. http://sallyyatiey.blogspot.com/2015/01/jom-aktifkan-mykad.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Sally Yantiey kerana sudi menyertai Contest ini... Penyertaan awak diterima.. Good Luck!! Semoga berjaya menjadi salah seorang pemenang... ;)

      Padam
  77. Baru join. Hehehehe

    http://sayaiday.blogspot.com/2015/01/jom-aktifkan-mykad-fungsi-tambahan.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih nor hidayah mohd nor kerana sudi menyertai Contest ini... Penyertaan awak diterima.. Good Luck!! Semoga berjaya menjadi salah seorang pemenang... ;)

      Padam
  78. Nak join juga :)
    http://me-hachi.blogspot.com/2015/01/jom-aktifkan-mykad.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. ILA Shafila terima kasih kerana sudi menyrtai Contest Ini.. Good Luck!! Buat yang terbaik dalam SEO... ;)

      Padam
  79. Ramai pulak yang join kontest jom aktifkan mykad ni. entri saya dah jauh kene tendang. >.<

    BalasPadam
    Balasan
    1. Fadzi Razak boleh usaha lagi untuk kembali berada di page pertama... Buat entri sokongan untuk support entri pertama...

      Padam
  80. Boleh lagi Fadzi jika mahu ip balik entri kita, tanya Tuan Hasrul Hassan, dia ada jawapannya.

    BalasPadam
  81. Berminat nak turut serta. Rujuk link di bawah untuk penyertaan, kalau tak cukup syarat bagitau ya, nanti saya revise balik artikel :)

    http://ohduit.com/jom-aktifkan-mykad/

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih kerana sudi menyertai Contest ini... Entri yang dihasilkan memenuhi syarat... Nanti saya update dekat senarai peserta... Good Luck!! Semoga berjaya menjadi salah seorang pemenang contest ini...

      Padam
  82. Salam bro... ini penyertaan artikel kedua saya.

    http://www.sensasi2020.com/2015/01/jom-aktifkan-mykad.html

    Semoga penyertaan saya diterima. Ada masa jom terjah entri saya ya kawan-kawan.

    Sekian, terima kasih.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Entri kedua penyertaan diterima... Setiap peserta boleh menghantar seberapa banyak penyertaan... Tetapi hanya boleh menang satu hadiah sahaja, ikut mana hadiah terbanyak yang berjaya dimenangi ...

      Padam
    2. Terima kasih bro terima penyertaan kedua saya. Semoga salah satu berada di SERP Google search di page 1. Insya Allah...

      Padam
  83. As Salam, saya Join Ya :)
    http://ohpilihanku.blogspot.com/2015/01/jom-aktifkan-mykad-contest-seo.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih kerana sudi menyertai Contest ini... Entri yang dihasilkan memenuhi syarat... Nanti saya update dekat senarai peserta... Good Luck!! Semoga berjaya menjadi salah seorang pemenang contest ini...

      Padam
  84. Assalamualaikum....

    Saya pun berminat nak join contest SEO Jom Aktifkan Mykad jugaa.

    http://topseofriendly.blogspot.com/2015/01/jom-aktifkan-mykad.html

    Sekian, terima kasih.

    P/S - Jom pakat lawati blog saya ya...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Aniza Ghazali, kerana sudi menyertai Contest ini... Entri yang dihasilkan memenuhi syarat... Nanti saya update dekat senarai peserta... Good Luck!! Semoga berjaya menjadi salah seorang pemenang contest ini...

      Padam
    2. Terima kasih Tuan Muhamad Anuar telah menerima penyertaan saya dengan keyword Jom Aktifkan Mykad. Saya teruja sangat-sangat menyertai contest SEO ini.

      Aniza Pelawa Rakan-Rakan Terjah Entrinya Juga:
      Jom Aktifkan Mykad

      Padam
  85. Assalamualaikum.. Nak join juga contest ni..
    Entri penyertaan dah di-publish..

    http://anarm.net/jom-aktifkan-mykad.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam... Anarm pun terliur nak join juga. Apap pun moga berjaya dengan Jom Aktifkan Mykad anda.

      Padam
    2. Terima kasih Anarm kerana sudi meneyrtai Contest ini... Good Luck!! Saya yakin dengan kemampuan SEO blog Anarm... ;)

      Padam
  86. Wowww nampaknya dah 38 orang yang dah menyertai contest SEO - Jom Aktifkan Mykad. Semoga berjaya buat semua rakan-rakan.

    BalasPadam
  87. Semakin ramai yang dah join contest SEO Jom Aktifkan Mykad
    . Semoga berjaya buat peserta semua.

    BalasPadam
  88. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  89. Assalamulaikum... Cik Ash Datng JOin... http://cikash.blogspot.com/2015/01/jom-aktifkan-mykad.html


    Jemput jugak join segmen di blog ekin nanti... :) http://cikash.blogspot.com/2015/01/segmen-selamat-hari-lahir-by-cik-ash.html

    BalasPadam
  90. assalam , saya join juga :)

    http://www.blogparihh.com/2015/01/jom-aktifkan-mykad.html

    BalasPadam
  91. As salam tuan blog, saya cuba nasib join juga..

    http://www.aynorablogs.com/2015/01/jom-aktifkan-mykad.html

    BalasPadam
  92. Assalamualaikum Tuan Anuar,

    Ini pautan penyertaan saya --> http://nidiron.com/jom-aktifkan-mykad/

    BalasPadam
  93. Terima kasih Cik Ash, Mad Parihh, Aynora Nur dan Nidiron kerana sudi menyertai Contest SEO yang saya anjurkan... Good Luck buat kalian semua..

    BalasPadam
  94. Saya pun nak cuba Tuan..

    http://ermilia.my/jom-aktifkan-mykad-smartshopper/

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Ermilia kerana sudi menyertai contest ini... penyertaan Ermilia saya terima. .. Good luck! Semoga berjaya menjadi salah seorang pemenang. .

      Padam
  95. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  96. TENGKUBUTANG JOIN YEA..

    http://tengkubutang.blogspot.com/2015/01/jom-aktifkan-mykad_18.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih kerana sudi memeriahkan contest seo yang saya anjurkan. . Penyertaan diterima. .. good luck! Semoga berpeluang menjadi salah seorang pemenang contest ini. ..

      Padam
    2. Wah... tengku butang pun ada join jugak.... moga berjaya buat anda.

      Padam
  97. Mana lagi otai2 yang power SEo, boleh join sama2. Jgn ganjaran yg dikejar tetapi ilmu SEO yg perlu kita sasarkan dan belajar mengenaibnya.

    BalasPadam
  98. Wow semakin ramai peserta.. Semoga berjaya kepada peserta :)

    BalasPadam
  99. Alhamdulillah. Sempat siapkan. Moga diterima.

    http://www.hafizmohd.com/mykad/jom-aktifkan-mykad-kenapa-nak-aktifkan-mykad/

    BalasPadam
  100. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  101. Dah siap entry...hrp2 diterima..
    passage2johorbahru.blogspot.com/2015/01/jom-aktifkan-mykad-satu-kaedah.html

    BalasPadam
  102. Hafizmd dan Nadri Mohd, saya dah semak entri penyertaan.. Kedua-dua penyertaan diterima.. Nanti saya akan masukkan dalam senarai peserta.. Good Luck!! dans elamat bermain SEO ..

    BalasPadam
  103. Boleh join sekaki: http://www.coretananuar.com/2014/12/contest-seo-jom-aktifkan-mykad.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih kerana sudi menyertai contest ini. . Penyertaan diterima. . Nanti saya masukkan dalam senarai peserta contest. .

      Padam
  104. Ramai yang dah mula join Jom Aktifkan Mykad. Ada otai-otsi power SEO dah mula masuk gelanggan. Semoga berjaya semua...

    BalasPadam
  105. Walaupun program Mykad Smart Shopper dah lama dijalankan tetapi masih ramai yang belum aktifkan mykad. Inilah peluang nak sertai sambil join SEO Jom Aktifkan Mykad. Senangkan....

    BalasPadam
  106. Saya join : http://angellovesoldier.blogspot.com/2015/01/jom-aktifkan-mykad.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih kerana sudi menyertai contest ini. .. penyertaan diterima. .

      Padam
  107. Wah..,, dah sampai 50 yang join contest ini. Semoga berjaya semua peserta.

    Jom kunjungi entri berkaitan:
    Jom Aktifkan Mykad

    BalasPadam
  108. Assalamualaikum.
    Papaglamz.. Newbies mencuba nasib. Harap di terima.. Huhuhu..

    http://www.papaglamz.com/2015/01/contest-seo-jom-aktifkan-mykad.html

    BalasPadam
  109. Banyak betul penyertaan yerk..sy x ada kesempatan nak mesej lagi..insyaAllah ada masa t sy mesej

    BalasPadam
  110. Saya join...
    ini url saya http://kehidupanseorangbujang.blogspot.com/2015/01/jom-aktifkan-mykad.html
    Terima kasih bagi peluang join contest ini...

    BalasPadam
  111. Nak buat apa lagi utk naikkan entri ke 1st page..hoho

    BalasPadam
  112. Semakin ramai yang dah join, kedudukan semua peserta sering saja berubah. Kena tunggu di akhir bulan Mac, barulah dapat tahu siapa yang berjaya menjadi top 1. Semoga berjaya buat semau peserta.

    Jom baca entri berkaitan:
    Jom Aktifkan Mykad

    BalasPadam
  113. salam..saya cuba dan dah join..:)

    http://miszrockers.blogspot.com/2015/01/jom-aktifkan-mykad.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nadia Johari.. Terima kasih kerana sudi menyertai Contest SEO yang saya anjurkan.... Entri penyertaan diterima... Good Luck!! Selamat bermain SEO..

      Padam
  114. Salam..saya dah join. Harap penyertaan diterima..

    https://www.rossaimi.com/jom-aktifkan-mykad-kita.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks Bro... Sebab sudi join contest SEO ini... Boleh saya belajar ilmu SEO daripada bro... Good Luck!!

      Padam
  115. Salam tuan,

    dengan rasa rendah diri saya si bongkok & rakan saya si luncai nak sertai cabaran seo yang tuan anjurkan ini.

    LINK URL : http://perniagaaninternethq.com/cabaran-seo/jom-aktifkan-mykad-boleh-kumpul-mata-ganjaran-dengan-mykad-heh.html

    Mohon diperkenan dan diterima.

    Terima kasih.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih sebab sudi join contest SEO ini... Entri pemyertaan diterima... In Shaa Allah, esok saya akan update dalam senarai nama peserta... Good Luck!!

      Padam
  116. Link penyertaan. Moga diterima.

    http://fiezaradzi.blogspot.com/2015/02/jom-aktifkan-mykad.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Penyertaan Diterima... Selamat bermain SEO... ;)

      Padam
  117. Assalamualaikum...
    Saya pun baru je sempat join contest ini
    http://wanzawawi.com/2015/02/jom-aktifkan-mykad/

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumsalam... Terima kasih kerana sudi menyertai Contest ini... ;)

      Padam
  118. Assalamualaikum....

    Siap juga entri untuk contest ini....harap diterima...

    http://www.bicarablogger.com/2015/02/jom-aktifkan-mykad.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumsalam.... Alhamdulillah... Terima kasih kerana sudi menyertai contest ini... Good Luck!! Semoga berjaya menjadi salah seorang pemenang contest ini...

      Padam
  119. saya join juga.
    http://yangbaik.blogspot.com/2015/02/jom-aktifkan-mykad.html

    BalasPadam
  120. dah siap.

    http://ahmadfaizal.com/2015/01/18/jom-aktifkan-mykad/

    Tak tahu leh masuk 1st page ke idak ni.

    BalasPadam
  121. Semakin menarik contest seo ini, peluang nak menang terbuka luas buat semua peserta. masih ada masa lagi nak tempatkan di kedudukan terbaik. masing-masing memasang impian dan bercita-cita untuk berada di kedudukan terbaik. Semoga berjaya buat semua peserta.... Insya Allah.... jika rezeki tak ke mana.

    BalasPadam

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower

Pembaca Paling Mesra