Jumaat, 14 Jun 2013

Mat Dispatch Ujang hari-hari minta duit RM2.. Anda nak RM2 secara PERCUMA tak?

with 7 comments
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Teringat semasa zaman remaja dulu, saya membesar dengan membaca komik-komik sebagai hiburan.. Antara komik yang menjadi kesukaan saya ialah Ujang, Gelihati, Gila-Gila, Pedang Setiawan, Jejak Wira, Juara Wira, Dewataraya, Dragon Ball dan sebagainya...  (Banyak kalau saya nak senaraikan kesemuanya)... 

Masa zaman tu mana ada ASTRO, Notebook, Tab, Smartphone dan sebagainya.. jadi majalah-majalah komik ini lah yang menjadi medium hiburan kami seharian... Dapat jer beli komik, bertukar dengan kawan-kawan... Biasa saya beli komik Dragon Ball, Ujang (Kadang-kadang), lain-lain komik pun (Kadang-kadang juga).. Banyak yang saya pinjam (tumpang baca) daripada yang saya beli... ;)

Dalam kelas saya, ada seorang rakan ni dia tukang supplier majalah Ujang... Setiap kali dia bawa majalah Ujang datang ke sekolah, semua orang dah menunggu Que untuk membaca... kebetulan pula best friend saya, jadi ada peluanglah jadi peminjam terawal... hehehe...


Dalam banyak-banyak komik yang terdapat dalam majalah Ujang ni, kartun Mat Despatch antara kartun kegemaran saya... Sebabnya saya suka dengan perwatakannya yang agak lurus bendul, tegas...  ada awek cun dan kaya-raya, tapi masih setia dengan motorsikal kesayangnnya... Paling best sekali setiap hari dia 'pow' RM2 daripada bos dia yang berkepala licin tu... Semata-mata untuk membeli minyak motor... Kalau bos dia bagi duit lebih, dia tak nak dia tetap nak Dua ringgit juga...  hehehe


Keunikan komik Mat Despatch ini, telah menyebabkan ianya di lakonkan dalam "Short Movie  Ujang edisi raya".. Tengok movie ni kelakor juga... hehehe...



Berbalik kepada tajuk entri ini... Mat Dispatch Ujang hari-hari minta duit RM2.. Anda nak RM2 secara PERCUMA tak?

Walaupun RM2 ini taklah sebesar mana, tapi banyak perkara yang masih boleh dilakukan dengan RM2... Jadi, kalau ada orang nak bagi saya duit RM2 secara PERCUMA, sudah pasti saya juga sama seperti Mat Despatch... Akan menerima duit tersebut dengan hati yang terbuka... Rezeki namanya tu.. 

Tapi bagaimana nak dapat duit RM2 secara PERCUMA?

Caranya mudah sahaja... Anda sertai program PPL RM2.. dengan mengisi borang di link berikut : klik di sini

Selepas itu, anda promosikan program PPL RM2 ini melalui facebook, blog, email dan sebagainya.. Anda akan dibayar RM2.00 untuk setiap pendaftaran ahli baru... 

Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang bagaimana untuk mendaftar menyertai program ini, saya syorkan anda baca info selengkapnya di link berikut: 


7 ulasan:

  1. hee.. terbaik...

    peminat majalah ujang jugak ;)

    BalasPadam
  2. kartun ujang ni..mmg best! selalu bos dia terkena dgn kebijaksaan dia....hehehe

    ppl..lama dah tak tgk benda2 ni..huhu

    BalasPadam
  3. haha..kena ada rm2 la kalau nak suh wat kerja.

    BalasPadam
  4. salah satu favourite saya jugga...

    BalasPadam
  5. memang best mat despatch ni..dulu sanggup tibai abang punya majalah malam2 nak baca..kalau mintak elok2 dia tak bg..takut koyak katanya..

    BalasPadam
  6. hahaha sakit hati layan si ujang ni.. katanya dia ni yg meninggal kan..

    BalasPadam

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower

Pembaca Paling Mesra