Sabtu, 2 Mac 2013

Jangan Baca Novel ini Vs Jangan Baca Buku Ini

with 7 comments

Jangan Baca Novel Ini Vs Jangan Baca Buku Ini!!

  

Kedua-dua buku fizikal ini mempunyai tajuk yang hampir sama tapi tak serupa..  Tegok Cover Page pun dah tahu lain.. Satu berwarna hitam, nampak macam novel seram... dan satu lagi berwarna Pink.. Nampak sejuk mata memandang wajah penulis buku ini yang baru sahaja pulang dari menunaikan Umrah..


Tapi yang pastinya anda jangan baca kedua-dua buku/novel ini? Tapi kalau degil nak baca juga... Silalah beli... 

Apa yang menariknya tentang Jangan Baca Novel Ini?


Tengok Cover Novel ini, rasa macam cerita seram jer... Betul ker cerita seram... Itu saya kurang pasti sebab saya pun belum membacanya... Cuma yang saya tahu dalam novel ini mengandungi beberapa cerita iaitu:-
  • Cerita 1 – Kacuk
  • Cerita 2 – Terapung
  • Cerita 3 – Ramalan
  • Cerita 4 – Tumpang
  • Cerita 5 – Telefon
  • Cerita 6 – Bunga Kematian
  • Cerita Akhir – Batik Sentung Biru



Isi kandungan Sinopsis yang terdapat pada Cover belakang buku ini:
"Kalau asyik baca novel cinta saja pun kadang- kadang bosan jugak kan?
Try novel ini.Tapi jangan baca seorang diri. Make sure ada teman. Sebab ada kemungkinan anda akan berasa aneh. Juga berhalusinasi benda yang bukan-bukan. Novel ini bukan untuk mereka yang lemah semnagat. Tapi untuk mereka yang nak menjana minda dan menguatkan jantung, sebab semakin jauh membaca otak ada akan semakin ligat berputar dan jantung anda akan semakin kuat berdebar-debar. Tak percaya? cubalah.."

Jangan Baca Novel Ni ditulis oleh : Ismi Fa Ismail
ISBN: 9789671019238
Penerbit: I F I Enterprise
Tarikh Terbit: Cetakan Pertama 2012
Halaman: 225
Harga: RM20.90


Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Novel ini, sila klik di sini 

Kenapa anda perlu membaca Novel Jangan Baca Novel ini?

Jangan Baca Novel Ini tersenarai dalam Top 20 Novel terlaris pada minggu ini:
  1. Sehangat Asmara - Aisya Sofeya
  2. Takdir Itu Milik Aku - Siti Rosmizah
  3. Dia Tak Tanya - Aleya Aneesa
  4. Cinta High Class - Fatimah Syarha; Dr Farhan Hadi
  5. Lafazkan Kalimah Cintamu - Siti Rosmizah
  6. Ngeri - Gina Yap Lai Yoong
  7. Bidadari Salju - Mia Kiff
  8. Kau Yang Satu - Nik Azalea
  9. Encik Abangku Romantik - Elee Mardiana
  10. Jangan Lupakan Aku - Iza Safiya
  11. 7 Hari Mencintaiku - Siti Rosmizah
  12. Cinta 3 Suku - Herna Diana
  13. Jangan Baca Novel Ini - Ismi Fa Ismail
  14. Mandatori : Case Closed! - Ramlee Awang Murshid
  15. Adam dan Hawa - Aisya Sofeya
  16. Dan Sepi Pun Berlalu - Fauziah Ashari
  17. Sebarkan Cinta-Mu - Fatimah Syarha Mohd Noordin
  18. Sepi Tanpa Cinta - Damya Hanna
  19. Denyut Kasih Medik - Dr Farhan Hadi
  20. Asam Pedas Untuk Dia - Nureen Mirza



Kepada peminat novel, anda tentu tertanya-tanya... Apa yang menariknya novel tersebut sehingga berjaya tersenarai dalam Top 20 Novel terlaris minggu ini...  Kalau nak tahu jawapannya bolehlah membeli novel ini secaraa online ataupun kunjungi kedai MPH berhampiran...

Apa pula yang menarik tentang Jangan Baca Buku Ini?




"Jangan Baca Buku Ini!!" menghimpunkan Tips dan Info Hartanah dalam bentuk yang ringkas, padat, santai dan penuh dengan humor bagi memudahkan anda memahaminya dengan lebih mudah.

Buku ini sesuai di baca oleh golongan muda remaja "seperti saya" yang berminat untuk memperlajari selok belok dalam pelaburan hartanah... Tetapi tidak mempunyai masa atau berminat untuk membaca buku yang tebal dengan maklumat yang panjang berjela.. Sehingga boleh membuatkan orang tertidur apabila membacanya...

Jadi, untuk mengatasi masalah "keboringan" kaum remaja membaca buku tentang pelaburan hartanah yang sedia ada di pasaran, maka buku ini adalah penyelesaiannya..

Buku ini mengandungi 5 bab kesemuanya:

  • Bab 1 : Pengenalan Pelaburan Hartanah
  • Bab 2 : Tips-Tips Pelaburan Hartanah
  • Bab 3 : Tips Pengurusan Penyewa
  • Bab 4 : Tips Tentang Peguam & Khidmat Guamannya
  • Bab 5 : Tips Tentang Pinjaman Bank


Jangan Baca Buku Ini, kalau anda langsung tak berminat untuk membeli rumah!! 

Tapi bacalah buku ini sehingga tamat, setelah anda mula membacanya... Pasti tak kering gusi anda dibuatnya... ;)


Harga Buku ini Hanya RM25 termasuk kos penghantaran..


Buku ini tidak dijual di mana-mana kedai buku.. Buku ini hanya dijual oleh pengedar tertentu sahaja, dan ianya masih lagi baru di pasaran. Stok adalah terhad.. Dapatkan segera buku ini sebelum kehabisan stok.. 

Kepada sesiapa yang berminat untuk mendapatkan buku "Jangan Baca Buku Ini" sila hubungi saya menerusi: 



7 ulasan:

  1. kena cari novel tu. hoho..

    BalasPadam
    Balasan
    1. jemputlah dapatkan novel ini... penulisnya adalah seorang wanita... biasanya novel yg ditulis oleh wanita ni lebih menusuk kalbu... ;)

      Padam
  2. Dah lama ler aku tak baca novel asyik baca blog jer heh

    BalasPadam
    Balasan
    1. samalah kita... dah lama tak baca novel...

      Padam
  3. ye ker?
    nak beli la Jangan Baca Buku Ini tue... huhuhuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. jemputlah beli... boleh belajar ilmu dalam pelaburan hartanah. ..

      Padam
  4. Nur Najwa Asyifaa2 November 2013 9:29 PTG

    bukan yang novel jangan baca novel ni tu ada 2 buku??1 depan dia tak tulis apa2..

    BalasPadam

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower

Pembaca Paling Mesra