Selasa, 23 Oktober 2012

Senarai Peserta terkini Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular 2..

with 29 comments
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Begitu cepat masa berlalu.. Hari ini merupakan hari ke23 Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular 2 telah diadakan.. Nampaknya dah hampir sebulan Pertandingan ini berjalan..

Keadaan di medan pertandingan (laman web google.com.my) juga telah menunjukkan tanda-tanda positif.. Terdapat beberapa blog peserta pertandingan ini yang berjaya tersenarai di Page pertama Google bagi keyword Blog Popular.. Tahniah saya ucapkan di atas kejayaan para peserta mengungguli keyword yang agak panas ini.. Iaitu keyword "Blog Popular"..


Keyword ini mempunyai 3.63 billion hasil carian di laman web google.. Disebabkan itu, persaingan untuk keyword ini juga sudah tentu besar.. Seram sejuk apabila saya melihat angka tersebut.. ;) 

Dan berikut merupakan sebahagian hasil yang dapat kita lihat di page pertama google pada ketika ini.. 3 peserta pertandingan ini telah berjaya menempatkan diri mereka di page pertama google..Tahniah..


Entri blog Tuan Denaihati dan laman web Wikipedia turut tersenarai di Page pertama Google untuk keyword "Blog Popular".. ;)

Walaubagaimanapun tempoh pertandingan ini masih lama lagi.. Ada masa lebih kurang dua bulan setengah lagi..Dalam tempoh tersebut, macam-macam perkara boleh berlaku.. Masing-masing boleh mengatur strategi untuk berpeluang berada di page pertama..

Seperti yang pernah saya janjikan kepada salah seorang pengunjung blog CoretanAnuar.. di sini saya senaraikan peserta yang telah menyertai Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular 2..  Setakat ini seramai 11 peserta telah menyertai Pertandingan ini...
  1. Our-Secret2011.blogspot.com
  2. Amlanblogger.com
  3. Akmaomar.com
  4. Nurhafiz2009.blogspot.com
  5. Putera-malam.net
  6. Hatiputera.com
  7. Khairilmazri.com
  8. Paper-jer.blogspot.com
  9. Naziman.com
  10. Pondokkecil.com 
  11. Khairilmazri.com
  12. SolehahShamsuddin.blogspot.com
  13. Our-secret2011.blogspot.com
  14. Amlanblogger.com
  15. Nuruldahlya.com
  16. Hakaluka.blogspot.com
  17. Ohcikgu.com
  18. Kertaswarnamerah.blogspot.com
  19. Zaza96.blogspot.com
  20. Zaza96.blogspot.com
  21. Hakaluka.blogspot.com
  22. Arilimpian.blogspot.com
  23. Hasrulhassan.com
  24. Mynameishafizah.blogspot.com
  25. Aidanatasya.com
  26. Hasrulhassan.com
  27. Sensasi2020.com 
  28. Silenceblogz.com
  29. Nicezones.blogspot.com
  30. Silenceblogz.com
  31. Lokmanramli.blogspot.com
  32. Lonelystarz.blogspot.com
Dengan penyenaraian ini, secara tidak langsung telah mewujudkan keadaan win-win Situation di antara penganjur dan juga para peserta.. Blog para peserta memberikan back link ke blog CoretanAnuar .. dan CoretanAnuar memberi Back Link semula ke blog para peserta..


Good luck saya ucapkan kepada para peserta Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular 2.. Semoga anda berpeluang menjadi salah seorang pemenang pertandingan ini.. Dan semoga pertandingan ini berjaya mencapai objektifnya iaitu:

"Untuk menguji pengaruh Google+, Facebook Like, dan Twitter Button terhadap SEO"

29 ulasan:

  1. Sudah semakin ramai peserta nampaknya... :D selamat maju jaya kepada semua peserta.

    BalasPadam
  2. makin ramai dah. hoho..bagus nih. bagus.. :)

    BalasPadam
  3. Moga berjaya pada para blogger yang menyertainyaa.. :))

    BalasPadam
  4. xtau plak ada contest ni..hehe

    BalasPadam
  5. Ni kira entry SEO le ni ye?Bijak2! :D

    BalasPadam
  6. Lama lagi contest ni kan...semua boleh mencuba..
    Harap-harap entri saya maintain jer page 1 google hehehe

    Tq Tuan penganjur :)

    BalasPadam
  7. Blog Popular | Solehah Shamsuddin

    http://solehahshamsuddin.blogspot.com/2012/10/blog-popular_23.html

    BalasPadam
  8. haha, saya baru teringat saya ikut contest ni. Sibuk dengan urusan lain kan. Sekarang ni blog akma omar bersaing dengan hati putera.

    BalasPadam
  9. Terima kasih penganjur kerana link back para paserta .

    BalasPadam
  10. selamat berjaya untuk peserta contest anugerah blog paling popular 2.

    p/s: admin, jom teka benda di blog aku manatau dapat top up percuma :)

    BalasPadam
  11. ikut url disini http://berita-harian.net/contest/contest-teka-jumlah-mcd-sos-cili-tomato/

    BalasPadam
  12. bagaimana nk tau "entry" diterima @ tidak encik admin?

    BalasPadam
  13. wahhh tahniah buat semuer :)

    BalasPadam
  14. Assalam..
    Ketinggalan saya ni..adeh..

    BalasPadam
  15. Menarik tp sah blog saya tak popular.. Tahniah pada peserta..

    BalasPadam
  16. gud luck kepada semua peserta yang join pertandingan ini.

    BalasPadam
  17. link saya masih takda walaupun saya dah join. kenapa ya?

    BalasPadam
  18. wah rmainya pakar/otai SEO yg join..gud luck semua..

    Blog Popular

    BalasPadam
  19. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  20. Nama saya tida dlm senarai terkini, harap update terkini, sensasi2020.

    http://www.sensasi2020.com/2012/11/bertapa-sukarnya-menjadikan-entri-kita.html

    BalasPadam
  21. Thanks bro.. harapan untuk menang tu tak ada laa... sekadar untuk menyokong dan memeriahkan suasana... pada bloggers yg SEO tu nak wish GOOD LUCK !!!

    BalasPadam
  22. BRO MAAF BYK2 terdapat kecuaian ketika cuba mengedit entry.. entry pada link peraduan telah terpadam.. mohon tukarkan link di atas kepada
    http://www.silenceblogz.com/2012/11/blog-popular-blog-paling-popular.html
    kesilapan amat di kesali...

    BalasPadam
  23. Join Sekadar bersama2 sahabat untuk meriahkan lagi anugerah blog popular ni..kita nantikan debarannya semakin hampir Good Luck pd rakan2 semua..

    http://arilimpian.blogspot.com/

    BalasPadam
  24. Dah approve entri penyertaan saya yg ke 27 drpd 28 peserta. Semoga semua peserta duduk dlm situasi selesa utk kekal dlm kelompok teratas. Selamat berjuang dan selamat berjaya.

    BalasPadam
  25. bro masih blm update link saya kepada ini http://www.silenceblogz.com/2012/11/blog-popular-blog-paling-popular.html

    BalasPadam

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower

Pembaca Paling Mesra