Selasa, 3 Januari 2012

Pemenang Pertandingan Blog Paling Popular Mengikut Kategori

with 26 comments

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Kali ini tibalah masanya untuk saya mengumumkan keputusan yang ditunggu-tunggu oleh para peserta Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular, iaitu pemenang bagi setiap kategori yang dipertandingkan..


Terdapat 10 Kategori yang dipertandingan iaitu:

  • Blog Kategori Agama dan Pendidikan Popular : RM100
  • Blog kategori Peribadi Dan Informasi Popular : RM100
  • Blog Kategori Kesihatan Dan Alam Sekitar Popular : RM100

  • Blog Kategori Kecantikan dan Penampilan Diri Popular : RM100
  • Blog Kategori keusahawanan Dan Pelaburan Popular : RM100
  • Blog Kategori Masakan Popular : RM100
  • Blog Kategori Isu Semasa Dan Hiburan Popular : RM100
  • Blog Kategori Cerpen, Puisi Dan Cinta Popular : RM100
  • Blog Kategori Robot Dan Teknologi Popular : RM100
  • Blog Kategori Hobi dan Percutian : RM100

Pemenang bagi setiap Kategori akan memenangi hadiah wang tunai sebanyak RM100..


Pemenang dipilih berdasarkan blog yang mendapat undian terbanyak bagi setiap kategori.. Tetapi blog yang berjaya memenangi tempat Pertama, Kedua dan Ketiga tidak layak untuk memenangi mana-mana kategori tersebut disebabkan setiap pemenang hanya layak memenangi satu hadiah sahaja.. Untuk maklumat lanjut tentang Peraturan Pertandingan, sila klik pada pautan di bawah:

Kaedah Menentukan Pemenang Pertandingan (Klik Di Sini)

Jadi, untuk artikel (entri) pada kali ini saya hanya akan mengumumkan keputusan pemenang mengikut kategori sahaja. Pemenang tempat Pertama, Kedua dan Ketiga akan diumumkan pada entri selanjutnya.. Harap semua peserta boleh bersabar menanti keputusan tersebut.. 

Senarai Peserta yang berjaya memenangi Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular mengikut kategori adalah seperti Dalam gambarajah di bawah:



  • Blog Kategori Agama dan Pendidikan Popular Dimenangi Oleh
    442)www.shahjiehan.blogspot.com !!shahjiehan [dot] com !
      yang telah berjaya memperolehi sebanyak 84 undian

  • Blog kategori Peribadi Dan Informasi Popular Dimenangi Oleh
    5) http://www.sjiehan.com Shahjiehan [dot] com

    yang telah berjaya memperolehi sebanyak 214 undian

  • Blog Kategori keusahawanan Dan Pelaburan Popular Dimenangi Oleh
    2) http://Discount-hari2.blogspot.com Discount Hari2

    yang telah berjaya memperolehi sebanyak 80 undian

  • Blog Kategori Isu Semasa Dan Hiburan Popular Dimenangi Oleh
    416) http://akustressgiler.blogspot.com/  Aku Stress Giler

    yang telah berjaya memperolehi sebanyak 11 undian

  • Blog Kategori Robot Dan Teknologi Popular Dimenangi Oleh
    407) http://information-in-technology.blogspot.com/  My Information Channel

    yang telah berjaya memperolehi sebanyak 457 undian

  • Blog Kategori Hobi dan Percutian Popular Dimenangi Oleh
    51)  http://www.mohdfaiz.co.cc   PaiZ Travelogue

    yang telah berjaya memperolehi sebanyak 29 undian
Manakala tiada blog yang layak menjadi pemenang bagi 4 kategori berikut:  



  • Blog Kategori Kesihatan Dan Alam Sekitar Popular 
  • Blog Kategori Kecantikan dan Penampilan Diri Popular 
  • Blog Kategori Masakan Popular 
  • Blog Kategori Cerpen, Puisi Dan Cinta Popular 

    Tahniah diucapkan kepada para pemenang untuk 6 kategori yang dipertandingkan.. Hadiah wang tunai sebanyak RM100 untuk setiap kategori akan didepositkan ke akaun bank anda.  Justeru itu sila hantar maklumat peribadi anda seperti butiran berikut:

    Nama Penuh :
    Nama Bank :
    No. Akaun Bank :


    kepada nuargto@gmail.com

    Sekarang hampir semua keputusan Pemenang Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular telah pun diumumkan.. Tinggal keputusan Tempat Pertama Hingga Ke tiga sahaja lagi yang belum diumumkan.. 

    Keputusan sebenarnya telah pun berada di tangan saya.. Dan keputusan tersebut adalah muktamad..  Saya tinggalkan seketika keputusan ini, untuk memberi peluang kepada anda meneka, Blog mana agaknya yang berjaya memenangi Hadiah tempat pertama hingga ke 3 Pertandingan Anugerah Blog paling Popular??? ...Pastinya keputusan ini akan lebih mendebarkan...

    Kepada sesiapa berminat untuk meneka keputusan tempat pertama hingga ke 3 Pertandingan Blog Paling Popular, caranya mudah sahaja...

    Pertama sekali, anda perlu klik like pada entri ini... Kemudian, sila tinggalkan tekaan anda di ruangan komen entri ini.. Contoh tekaan adalah seperti berikut:

    Pemenang Tempat Pertama : Blog XXXXXX dengan XXX Undian
    Pemenang Tempat Kedua   : Blog XXXXXX dengan XXX Undian
    Pemenang Tempat ketiga   : Blog XXXXXX dengan XXX Undian.

    Peserta yang berjaya meneka dengan tepat/paling hampir tepat dengan membuat tekaan terawal, akan memenangi hadiah wang tunai sebanyak RM20..
  • 26 ulasan:

    1. Syukur Alhamdulillah....

      menang 3 kategori dari 4 penyertaan..

      thanks bro...

      BalasPadam
    2. oh menang satu.....
      terima kasih.....

      BalasPadam
    3. dah teka..harap2 boleh menang rm20 tu...

      Pemenang Tempat Pertama :Blog My Information Channel dengan 457 Undian
      Pemenang Tempat Kedua :Blog Shahjiehan [dot] com dengan 310 Undian
      Pemenang Tempat ketiga : Blog Discount Hari2 dengan 80 Undian.

      BalasPadam
    4. tahniah yg menang...x join ..huhu

      BalasPadam
    5. oh bestnya..byk nya duit awak.... awak buat lah popup komen nanti senang saya nak komen..

      BalasPadam
    6. Terima kasih di atas kesudian Farhan meneka pemenang tempat pertama hingga ke 3..

      Tetapi sayangnya tekaan anda jauh tersasar.. Takper Boleh cuba lagi, selagi belum ada peserta yang berjaya meneka dengan tepat..

      Senarai pemenang tersebut bukan dalam kalangan 6 peserta yang berjaya memenangi setiap kategori.. Tetapi dalam kalangan 30 peserta yang berjaya mendapatkan undian tertinggi.. Boleh baca entri tentang cara undian dikira dan cara menentukan pemenang pertandingan...

      TQ..

      BalasPadam
    7. Tempat Pertama : http://nurulimankehidupan.blogspot.com/
      Tempat Kedua : http://inspirebunny.blogspot.com/
      Tempat Ketiga : http://nadyabubble.blogspot.com/

      BalasPadam
    8. Tekaan Yus hampir tepat.. Tapi Yus tidak menyatakan bilangan undian yang berjaya mereka perolehi...

      Tekaan ini masih lagi dibuka.. sesiapa yang berjaya meneka dengan tepat berserta bilangan undian yang berjaya diperolehi akan memenangi wang tunai RM20 tersebut..

      Lekas.. siapa cepat dia dapat..

      Cara nak tahu bilangan undian yang berjaya mereka perolehi mudah sahaja.. Kira bilangan undian yang berjaya mereka di sepanjang pertandingan ini diadakan.. dan kira juga undian yang berjaya mereka perolehi di facebook..

      Selamat berjaya..

      BalasPadam
    9. wah...lumayan hadiah...tahniah bagi yang menang..harap tuan rumah dimurahkan rezeki "tangan yang memberi lebih baik dari tangan yang menerima"

      BalasPadam
    10. Terima kasih Dayat.. Semoga kata-kata tuan menjadi Doa.. Saya juga doakan semoga tuan dimurahkan rezeki dan mendapat kesejahteraan hidup di dunia dan akhirat...

      BalasPadam
    11. huh, dah penat mengira. Saya harap boleh menang


      Tempat pertama: http://inspirebunny.blogspot.com/ dengan 602 undian
      Tempat kedua: http://nurulimankehidupan.blogspot.com/ dengan 524 undian
      Tempat ketiga: http://nadyabubble.blogspot.com/ dengan 458 undian

      BalasPadam
    12. Pemenang Tempat Pertama : Blog http://information-in-technology.blogspot.com/ My Information Channel dengan 457 Undian
      Pemenang Tempat Kedua : Blog http://www.sjiehan.com/ Shahjiehan [dot] com dengan 214 Undian
      Pemenang Tempat ketiga : Blog http://www.shahjiehan.blogspot.com/ !!shahjiehan [dot] com ! dengan 84 Undian.

      BalasPadam
    13. tahniah .. lama tk follow contest ni ..

      BalasPadam
    14. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      BalasPadam
    15. Tahniah kepada semua peserta yang rajin menyertai pertandingan ini.

      BalasPadam
    16. me cuba..

      Tempat pertama: http://inspirebunny.blogspot.com/ dengan 630 undian
      Tempat kedua: http://nurulimankehidupan.blogspot.com/ dengan 600 undian
      Tempat ketiga: http://nadyabubble.blogspot.com/ dengan 579 undian

      BalasPadam
    17. Pemenang Tempat Pertama : http://inspirebunny.blogspot.com dengan 630 Undian
      Pemenang Tempat Kedua : Blog http://nurulimankehidupan.blogspot.com dengan 594 Undian
      Pemenang Tempat ketiga : Blog http://nadyabubble.blogspot.com dengan 580 Undian.

      BalasPadam
    18. tempat pertama : http://nurulimankehidupan.blogspot.com/ dengan 597 undian
      tempat kedua : http://information-in-technology.blogspot.com/ My Information Channel dengan 533 Undian
      tempat ketiga : http://inspirebunny.blogspot.com/ dengan 522 undian

      BalasPadam
    19. Pemenang Tempat Pertama : Blog http://nurulimankehidupan.blogspot.com dengan 524 Undian
      Pemenang Tempat Kedua : http://inspirebunny.blogspot.com dengan 520 Undian
      Pemenang Tempat ketiga : Blog http://nadyabubble.blogspot.com dengan 458 Undian.

      BalasPadam
    20. no 1 ;Inspire Bunny dengan 741 undian .

      no 2 : nurulimankehidupan. 539 undian.

      no 3. :nadyabubble 486 undian

      mai hadiah cepat! hahaha

      BalasPadam
    21. susah nak teka nie..bnyk sgt blog yg best2 skrg..hihi

      BalasPadam
    22. Tempat Pertama : http://inspirebunny.blogspot.com/ (undian 745)
      Tempat Kedua : http://nurulimankehidupan.blogspot.com/ (undian 526)
      Tempat Ketiga : http://nadyabubble.blogspot.com/ (undian 491)

      BalasPadam
    23. wah wah
      hadiah yng sungguh lumayan!

      BalasPadam
    24. hi salam kenalan...singgah2 la di blog saye juge yer..

      BalasPadam

    Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

    Senarai Blog Rakan2

    Follower


    Info Terkini!! (Wajib Baca)

    Pembaca Paling Mesra