Selasa, 12 April 2011

Projek Pelajar Semester Akhir Bah. 5 (Formula Future )

with 0 Comment
Apakah perbezaan antara perlumbaan Formula Future dan Go-Cart?

Formula Future merupakan Go-Cart yang telah di Up Grade (naik taraf)..

Perubahan yang paling ketara adalah dari segi reka bentuk kerangka dan badan "Go-Cart" tersebut.. Terdapat 4 buah "Go-Cart" yang layak untuk menyertai pertandingan Formula Future pada kali ini..

Berikut merupakan antara gambar-gambar yang sempat saya ambil semasa pameran dan perlumbaan Formula Future ini berlangsung.. Lihat perbezaan antara Go-Cart asal (belakang) dan Go-Cart yang telah di naik taraf (depan) 

Hitam.. Ranggi..

Merah.. Garang..

Perlumbaan Bermula..

Cucuk angin nampak..

Cepat-cepat.. Ada peluang nak potong ni..


Maintain 3 buah "Go-Cart" ni.... Follow memolow..

Semoga untuk tahun hadapan lebih banyak lagi Go-Cart yang berjaya di naik taraf untuk menyertai perlumbaan Formula Future ini..

Sekali lagi syabas diucapkan kepada para pensyarah, staf sokongan dan pelajar semester akhir Jabatan Kejuruteraan Mekanikal kerana berjaya mengadakan perlumbaan Formula Future ini..

Tanpa usaha gigih dan komitmen yang tinggi dari anda semua, mungkin agak mustahil untuk menganjurkan perlumbaan seperti ini..

Sekiranya anda berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang Formula Future ini, anda boleh meninggalkan pertanyaan/komen anda di ruangan komen yang terdapat di bawah..

Selain itu, anda juga boleh menghantar pertanyaan anda melalui email kepada anuarmarsib@gmail.com

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang Karnival Inovasi Robocon dan Go-Cart 2011, anda boleh layari blog http://sembanghari2.blogspot.com/


Admin Blog
   

0 comments:

Catat Komen

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower

Pembaca Paling Mesra