Sabtu, 30 April 2011

Pemandangan Senja Di Pesta Kaul...

with 16 comments
Biasanya saya dan isteri pergi ke Pesta Kaul pada waktu pagi atau petang.. Sepanjang 5 tahun berada di Mukah ni tak pernah lagi pergi ke Tapak Pesta Kaul pada waktu Senja atau Malam.. Kalau difikirkan elog lagi pergi masa malam.. Sebab sejuk sedikit..

Waktu tengahari atau petang agak panas.. disebabkan pesta kaul ni diadakan di tepi pantai.. Tapi orang ramai suka pergi waktuvtersebut disebabkan banyak acara menarik.. Antaran persembahan artis, suka neka, pertandingan nyanyian, pertandingan tarian, dll..

Jadi kali ni kami pergi pada waktu petang hingga ke senja.. Selepas mengambil anak-anak kami dari rumah pengasuh mereka..

Berikut merupakan gambar-gambar yang sempat saya ambil.. Gambar pemadangan Pesta Kaul di Waktu Senja..

Banner Pesta Kaul di atas pentas..

Banner Tan Sri Taib Mahmud bersama isteri barunya..

Banner Kalendar aktiviti Pesta Kaul 2011..


Banner plan tapak Pesta Kaul.. Tapak Pesta Kaul memang Besar kali ni..

Tempat perasmian penutup Pesta Kaul.. Pada hari ni (Sabtu, 30 April)

Pemandangan dari jalan raya..

Di kawasan gerai-gerai makanan..

Tobow.. Nak tahu lebih lanjut tentang Tibow boleh klik di sini






Di antara gerai-gerai yang turut mengambil bahagian dalam pameran..

Haikal bersama Perahu klasik..

Antara Orang ramai yang hadir..

Pemandagangan lagi dan lagi..

Pandang ke laut..

Pandang dari jauh..

Senja yang damai..

Gerai oh gerai..

Bersantai di tepi pantai..

Khemah-khemah dari laut..

Besar juga Pesta kaul kali ni.. Penat kaki ku melangkah..


Ini mungkin koleksi gambar-gambar saya yang terakhir di Pesta Kaul Mukah Sarawak.. Lepas ni boleh bagi peluang orang lain pula untuk mempromosikan Mukah dan Pesta Kaul.. ;)

Kehidupan saya di Mukah pun dah kira lengkap.. Menunggu masa untuk dipindahkan.. Inysa Allah tahun ni.. Kalau tak dapat tahun ni.., Ada kesempatan lagi untuk promosi Mukah..

Sebenarnya seronok duduk dekat Mukah ni.. Kehidupannya tenang.. Trafik Light setakat ni baru ada satu sahaja.. Itupun di pasang hujung tahun lepas.. Jalan tak sesak.. Semua orang berada dalam keadaan tenang dan aman walaupun hidup dengan berbilang bangsa, agama, kebudayaan dan kaum..

Kemudian masyarakat dekat sini pun baik-baik belaka.. Anak saya, saya hantar dekat Pengasuh yang tinggal di luar tempat saya bekerja.. Orang Melanau.. Pengalaman berada di Mukah Sarawak di antara satu pengalaman yang mungkin tidak dapat dilupakan dalam seumur hidup saya..
Sekiranya anda berminat untuk mengikuti kisah Pesta Kaul pada tahun 2010, anda boleh layari pautan di bawah:

::: Pesta Kaul Tahun 2010 (Kilk di sini)

16 ulasan:

  1. Salam.visit here^^ nice blog.keep blogging :)
    Feel free to read my new entry @ frommetoyou~
    (^____^)

    BalasPadam
  2. Terima kasih Colouful Life..

    BalasPadam
  3. wah..best la..besar2an pesta kaul nie bro..cantik2 je picture nie..btw..cumil je haikal nie..hee..

    aah best kan..aman damai..cam ifa duk labuan dulu pun best gak..aman je..

    btw bro..ifa nak kena baca balik btol2 pasal contest tue..n then nt ifa olah ikut ayat ifa..dh siap ifa inform balik n tglkan link..nt bro cek la kalu ada nak ifa tukar ke..ok je..blh ek..secepat mungkin ifa wat ye..tq..

    BalasPadam
  4. Selama hidup belum pernah sampai mukah. Salah satu impian hidup tu. Lalalaaaa

    BalasPadam
  5. cantiknya pemandangan senja kat situ...tak pernah lagi sampai ke sana...

    BalasPadam
  6. teringin nak gi sarawak. ada plan aritu, tp tak jadi. nak gi miri. dekat ke, hehe..kes malas nak tgk peta

    BalasPadam
  7. macam meriah dan best! penuh dgn budaya dan tradisi.. pesta kaul tu sempena ape nye?
    ayah sye dulu penah duk mukah, 1st time posting jdi ckgu, tapi tak byk cerita ttg mukah.. cume mukah sgt cntik dgn pantai nya ;)

    BalasPadam
  8. SERONOKNYA JENJALAN.... KEKEKEKE

    BalasPadam
  9. waduh gambar2 pro laa bro.
    mana awak dapat kamera ya

    BalasPadam
  10. okeh...terpaksa mengaku... pandai la bro amek gambar... gambar santai kat tepi pantai tuh gary suka...hihihi...
    btw, gary follow cne yer...

    BalasPadam
  11. Hello, Neat post. There's an issue with your site in web explorer, would check this? IE nonetheless is the marketplace leader and a good element of folks will pass over your excellent writing due to this problem.

    my web site ... cellulite remedy evaluations

    BalasPadam
  12. Thank you, I've recently been looking for info about this subject for ages and yours is the best I have discovered so far. However, what about the bottom line? Are you certain about the supply?

    Also visit my web site - visit this site

    BalasPadam
  13. I do accept as true with all of the concepts you've presented on your post. They're really convincing and will definitely work.
    Still, the posts are very short for newbies. Could you please lengthen them
    a little from subsequent time? Thank you for the post.


    Also visit my homepage; make money online

    BalasPadam
  14. Do ensure they work with every glove as you
    are unpleasant dietary over the oven. Be attentive all the
    same classes quite zones that has to prove dispatched so wiped clean.
    Give your friends and neighbors determine whether you feel they will
    be suffering its spill . it could simpler
    be safe to use compared with hey there! Hold red burner hoods utilizing examples his or her's get noticed? And furthermore, as one makes certain brief making cookies, there isn't for you to drive-thru contain lunches.


    Feel free to surf to my blog - fast company two toasters

    BalasPadam
  15. salam, nak tanya ada x contact no rumah sewa/ kuarters di mukah sebab saya dan keluarga akan transfer ke UiTM mukah dalam masa terdekat?

    BalasPadam

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower

Pembaca Paling Mesra