Selasa, 8 Mac 2011

Kem Alapong (Siri 1)

with 3 comments
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Seperti yang dijanjikan, saya ingin berkongsi tentang aktiviti yang kami jalankan pada hujung minggu yang lalu iaitu kem kepimpinan yang diadakan pada 3-6 Mac 2011 di Kem Alapong, Lundu Sarawak..

Para peserta kem kepimpinan ini adalah dari kalangan AJK Kelab KKE (Kelab Kejuruteraan Elektrik), Politeknik Mukah.. Kami bertolak ke kem Alapong dengan menaiki sebuah bas dan sebuah kereta.. Seramai 25 orang peserta (pelajar) dan diiringi oleh 17 orang staf termasuk 2 orang pemandu bas..

Gambarajah di bawah menunjukkan antara peserta dan staf yang turut menyertai program ini.. Di kem tersebut kami memasak makanan sendiri untuk menjimatkan kos.. Jadi semua peralatan memasak kami bawa sekali dari Mukah.. ;)


Sebuah kereta staf yang turut serta dalam program ini..


Kami bertolak dari Politeknik Mukah hampir pukul 8.30 pagi (perancangan awal pada pukul 8.00 pagi).. kami tiba di Sibu pada pukul 12.00 tengahari..


Berehat sebentar di bandar Sibu selama 1 jam untuk makan tengahari, sambil jalan-jalan dan melepaskan hajat mana yang patut sebelum menyambung semula perjalanan pada pukul 1.00 petang.. Sempat lah kami makan nasi ayam Singapore Chinken Rice (SRC) di Sibu.. ;)

Destinasi persinggah seterusnya adalah di sebuah kawasan rehat dalam perjalanan ke Serian pada pukul 3.20 petang untuk bersolat dan melepaskan hajat mana yang patut.. Sebelum memulakan perjalanan seterusnya pada jam 3.50 petang..




Memandangkan kami di jangka tiba di Kem Alapong malam.. Jadi kami singgah di Pekan Serian pada pukul 6.45 petang untuk menikmati makan malam..



Makan di salah sebuah warong yang terdapat di Serian..

Akhirnya kami sampai ke Kem Alapong, pada pukul 9.30 malam.. Fuh penatnya.. 12 jam perjalanan untuk sampai ke Kem Alapong, Lundu Sarawak ini..

Walaupun jauh, tapi sebenarnya berbaloi untuk sampai ke sini.. Sebelum program ini dijalankan, saya telah diberi tugas untuk menyiapkan modul untuk kem kepimpinan ini.. Berikut merupakan hasil modul yang telah saya bangunkan berdasarkan pengalaman-pengalaman yang saya timba sepanjang terlibat sebagai fasilitator atau peserta di dalam kem-kem/program-program motivasi yang pernah saya sertai sebelum ini..



Sekiranya anda berminat nak tahu isi kandungan modul yang tidak seberapa ini, anda bolehlah muat turun secara percuma dengan klik pada gambar modul atau tulisan tersebut.. kalau modul motivasi kepimpinan yang saya hasilkan ini menarik anda boleh gunakan atau berkongsi dengan rakan-rakan yang lain.. sekiranya anda dapati modul ini tidak menarik dan ada cadangan penambah baikan anda bolehlah meninggalkan komen untuk membantu saya memperbaiki modul ini.. ;)

Sekiranya anda berminat untuk mengetahui apa kisah menarik yang berlaku sepanjang kem ini diadakan, sila tunggu episod seterusnya tentang pengalaman berada di kem Alapong, Lundu, Sarawak...

Admin blog
http://sembanghari2.blogspot.com/
http://discount-hari2.blogspot.com/

Anda Juga Mungkin Meminati:
Apa akan terjadi jika laman Web Facebook ditutup
Doa Buat Rakan-Rakan Blogger
Dimanakah tempat terbaik untuk membuat Pelaburan
Tips menjana pendapatan dengan Nuffnang
Pemasaran Internet Di Portal Ebay.com dan Lelong.com.my
Readers Digest nak Bagi RM200,000
Kenali Zamri Nanyan Dan Patric Chan
Perbaiki Keadaan Ekonomi Semasa
Gambar Terkini Pak Ya Home Stay
Jualan Murah Baby land Cloth Diapers
Koleksi Bra Untuk Ibu-Ibu Yang Menyusukan Bayi
Bengkung Moden Dan Set Bertungku Untuk Ibu Lepas Bersalin
Al-Quran Istimewa (15 Dalam 1)
Al-Quran Terjemahan Perkataan + Asbabun Nuzul

3 ulasan:

  1. Seperti yang dijanjikan, saya ingin berkongsi tentang aktiviti yang kami jalankan pada hujung minggu yang lalu iaitu kem kepimpinan yang diadakan pada 3-6 Mac 2011 di Kem Alapong, Lundu Sarawak..
    pakistani stitched suits wholesale
    stitched pakistani suits online

    BalasPadam

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower

Pembaca Paling Mesra