Isnin, 7 Februari 2011

Di manakah tempat terbaik untuk membuat pelaburan?

with 0 Comment
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..


Hari ini saya ingin berkongsikan beberapa peluang pelaburan yang boleh dilaksanakan oleh semua orang untuk menjamin masa depan.. Mulai daripada sekarang sedang anak-anak masih kecil, sebaiknya kita perlu menceburkan diri dalam salah satu bidang pelaburan supaya dapat memberikan jaminan kewangan untuk diri kita dan anak-anak apabila kita berumur 50 tahun nanti..(hehehe jauh berfikir tu)..


Bagi golongan orang-orang kaya yang berstatus jutawan, mereka mungkin tidak mempunyai masalah kewangan.. Ini kerana mereka mempunyai banyak sumber untuk menjana pendapatan pada setiap masa dalam kehidupan mereka.. Mereka mempunyai modal yang banyak, dan ramai kenalan yang sudi berkongsi peluang perniagaan untuk menggandakan wang mereka..


Kadang tu kita terfikir bagaimana mereka boleh menjadi kaya.. Adakah emak ayah mereka sememangnya terdiri daripada golongan orang-orang kaya?


Sebenarnya bukan semua orang-orang kaya yang kita lihat pada hari ini berasal dari kalangan orang-orang kaya. Mereka ada kisah tersendiri bagaimana boleh manjadi kaya seperti sekarang. Kalau tak percaya anda boleh mengikuti kisah-kisah mereka di pautan berikut:-
Perkongsian Kejayaan Mentor-Mentor Jutawan (Klik Di Sini)


Sebelum mereka menjadi kaya raya, tentu ada kisah disebalik kekayaan mereka.. Sebenarnya kisah-kisah kesusahan mereka untuk mendaki tangga-tangga kejayaan perlu kita baca sebagai ikhtibar dan pembakar semangat kepada kita untuk turut sama berjaya seperti mereka.. Kisah-kisah kejayaan di atas merupakan kisah-kisah kejayaan mentor jutawan yang kebanyakannya daripada Malaysia.. Sekiranya anda ingin mengikuti kisah kejayaan jutawan-jutawan asia, anda boleh klik pada URL derikut:-
10 Perkara Yang Perlu Kita Pelajari Dari 10 Jutawan (Klik Di Sini)


Jadi apa sebenarnya yang mereka lakukan untuk berjaya.. Perkara yang paling utama adalah kesungguhan dalam melakukan sesuatu perkara dan sentiasa mencari ilmu untuk memperbaiki kelemahan diri. Antara ilmu yang kita semua wajib ketahui untuk mencapai status bebas daripada masalah kewangan adalah ilmu pelaburan..


Sekiranya kita mahir dalam sesuatu ilmu pelaburan, kita boleh menjana pendapatan secara tidak langsung dengan hanya memanfaatkan ilmu yang kita pelajari tersebut.


Seperti yang kita semua sedia maklum ekonomi negara kini berada dalam keadaan bertambah baik akhir-akhir ini. Sepanjang tahun ini FBM KLCI (saham) berada pada paras tertinggi dan berada sekitar 1,500 mata.


Matawang RM semakin kukuh berbanding US Dollar. Harga Emas naik mencanak pada akhir tahun lalu dan mulai turun menjelang Tahun Baru Cina. Maka ramailah yang mulai tertanya-tanya..


Dimanakah tempat terbaik untuk melabur pada masa sekarang?


Sebenarnya terdapat banyak tempat pelaburan yang terbaik!
Dan terdapat pelbagai cara untuk melakukannya. Sebab itulah, bagi yang Pakar, tempat terbaik untuk melabur (bukan sahaja pada masa sekarang bahkan sepanjang masa) adalah dengan MELABUR DALAM DIRI SENDIRI!


Omputih cakap "invest in yourself".


Ini bermakna anda boleh membaca buku berkaitan ekonomi dan pelaburan.
Menghadiri seminar, sering bertanyakan soalan kepada pakar, atau anda mungkin boleh sambung belajar.


Ini adalah cara yang paling bagus dan terbaik untuk mendapatkan pulangan daripada pelaburan anda!Pulangannya bukan sekadar wang tapi diri anda sendiri akan menjadi lebih bernilai!


Yang paling menarik, melabur dalam diri sendiri dalam Ilmu ini tiada risiko kerugian! Rugi jika anda tak guna Ilmu yang ada dan praktikkannya! Itu sahaja!


Antara pelaburan yang menguntungkan adalah pelaburan hartanah. Untuk menjadi seorang pelabur hartanah yang berjaya, anda perlu terlebih dahulu mempunyai ilmu. Saya sebenarnya bukanlah seorang yang mahir dalam pelaburan hartanah.. Disebabkan itu, saya sentiasa membaca buku-buku dan ebook untuk menimba ilmu dalam bidang ini..


Daripada bahan bacaan, maka saya berani menceburkan diri dalam salah satu bidang pelaburan hartanah secara kecil-kecilan.. Maka di sinilah titik permulaannya bagaimana Pak Ya Home Stay wujud pada hari ini. Sekiranya anda perlukan rujukan untuk mendalami tentang ilmu pelaburan hartanah, saya syorkan anda mengunjungi laman web BookPlanet.com (Klik Di Sini)


Di laman web tersebut, terdapat banyak ilmu tentang pelaburan Hartanah yang dikongsikan oleh Azizi Ali, seorang Jurulatih jutawan yang terkenal di Malaysia. Pelaburan hartanah sememangnya satu pelaburan yang memerlukan kos yang mahal. Tetapi ianya berbaloi untuk jangka masa panjang.


Sekiranya anda tidak cukup modal untuk melabur dalam pelaburan hartanah, mungkin anda boleh melibatkan diri dalam beberapa pelaburan dengan kos yang agak rendah, tetapi turut boleh memberi keuntungan yang agak lumayan.


Sekiranya anda ingin mengetahui pelaburan yang menguntungkan, anda boleh dapatkan Ebook BAGAIMANA MEMILIH PELABURAN YANG MENGUNTUNGKAN melalui link berikut:


Ilmu Pelaburan Emas (Klik Di sini)


Melalui link tersebut anda juga berpeluang mengetahui Rahsia Menjana Keuntungan Melalui Akaun Pelaburan Emas!


Sekiranya anda ingin mencari pelabuarn alternatif selain hartanah dan emas, mungkin anda boleh melabur dalam unit Amanah.. Pelaburan dalam unit amanah agak rendah risikonya.. Tetapi juga boleh mengaut keuntungan yang lumayan jika tahu caranya..


Untuk mempelajari teknik pelaburan Unit Amanah, anda boleh klik pada URL berikut:


Ilmu Pelaburan Unit Amanah (Klik Di Sini)


Semoga dengan sedikit ilmu yang saya kongsikan ini, akan dapat membantu kita memilih bidang pelaburan yang sesuai dan seterusnya membantu kita memperbaiki masa hadapan keluarga dan anak-anak. Semoga berjaya..


Gambar pertama yang di tangkap di Kuching 8/2/2011

4 Hari...
Kami berjalan-jalan di sekitar bandar Kuching tanpa GPS (Garmen)

5 hari..
Isteriku bersedih dengan nasib telefonnya yang rosak,
dan tiada tempat untuk dibaiki..

Pertama kali..
Pergi ke Kem Permai di Sentubong..
Tanpa membawa kamera

Pertama kali..
Pergi ke Kampung Budaya di Sentubong..
 dan tidak dibenarkan masuk..
Kamera dah tentu tak bawa..

Pertama kali..
Pergi ke Pasaraya The Spring..
Jumpa kamera disini..

Post kali ini sekadar berseronok menulis sambil menenagkan fikiran.. Hehehe..

Gambar di bawah merupakan gambar pertama yang ditangkap menerusi kamera yang kami perlukan untuk merakamkan gambar-gambar detik-detik percutian kami..

Tapi apakan daya, kedai kamera yang buka sempena tahun baru China ini, hanya dijumpai pada malam ke 3 kami berada di Kuching.. Huhuhu

0 comments:

Catat Ulasan

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower

Pembaca Paling Mesra