Isnin, 30 Januari 2012

Lagu Awan Nano berjaya memenangi AJL 26...

with 0 Comment
Tahniah diucakan kepada Hafiz AF7, Datuk M. Nasir, Budi Hidayat dan tidak lupa juga Herman Tino kerana lagu Awan Nano berjaya memenangi Anugerah Juara Lagu untuk edisi ke 26..

Syabas diucakan kepada Hafiz AF7 kerana memberikan persembahan Vokal yang cukup mantap pada malam AJL pada kali ini, sekaligus membolehkan beliau memenangi Hadiah untuk Kategori Vokal Terbaik...

Hafiz yang tampil membuat persembahan dengan gaya yang bersahaja.. hanya memakai seluar tracksuit dan berbaju t-shirt ternyata mampu memukau ribuan penonton.. dan seterusnya menarik

Khamis, 26 Januari 2012

Pertandingan Video Game sempena MITF 2012

with 0 Comment
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Terdapat satu berita baik buat peminat 'Video Game' atau kaki Video Game..

Pertandingan Video Game akan diadakan di Politeknik Sultan Idris Shah (PSIS) sempena Multimedia

Pertandingan Foto Journalism "DESA" sempena MITF 2012

with 1 comment
Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera..

Kepada anda yang meminati bidang Fotografi, di sini ada berita baik buat anda...

Politeknik Sultan Idris Shah (PSIS) ada menganjurkan pertandingan Fotografi sempena Program Multimedia IT Fest 2012 (MITF)..  Pertandingan ini dikenali sebagai Pertandingan Fotojournalism "Desa"..

Jom kita beramai-ramai memeriahkan pertandingan ini.. Melalui pertandingan ini secara tidak langsung dapat mengetengahkan bakat anda sebagai seorang jurugambar profesional... 

Manalah tahu, selepas menyertai pertandingan ini rezeki anda bertambah...Dapat tempahan menjadi

Pertandingan Mencipta Video Pendek Sempena MITF 2012

with 0 Comment
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

"Siapa pandai menghasilkan Video Pendek angkat tangan????", tanya seorang guru dalam sebuah kelas 

"Saya Cikgu", jawab seorang pelajar bernama Ali (bukan nama sebenar)..

"Kalau betul awak pandai menghasilkan Video pendek, Jom masuk Pertandingan Mencipta Video Pendek Di PSIS" balas guru tersebut..

"PSIS tu dekat mana Cikgu?" Tanya pelajar yang lain..

Khamis, 19 Januari 2012

Koleksi Wang Kertas Malaysia Siri Baharu

with 0 Comment
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Suka betul tengok koleksi Wang kertas Malaysia siri baru ni.. Tapi tak tahu bila boleh mengumpulkan kesemua wang kertas ini.. Setakat ini wang kertas RM50 dan RM10 sahaja yang pernah saya pegang..

Kesemua wang kertas ini mempunyai gambar-gambar yang menarik, menunjukkan keunikan alam semulajadi yang terdapat di Malaysia.. Berikut merupakan tema yang digunakan oleh Bank Negara Malaysia (BNM) untuk menghasilkan wang kertas ini..
  • Wang kertas RM20 : Hidupan Laut
  • Wang kertas RM100 : Keajaiban Alam Semula jadi
  • Wang kertas RM50 : Pertanian Dan Teknologi

Isnin, 9 Januari 2012

Permohonan Kemasukan Ke Institusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA) Dan Politeknik Premier Sesi Akademik 2012/2013 telah dibuka

with 0 Comment
Permohonan Kemasukan Ke Instistusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA), Politeknik Premier, Institusi Pendidikan dan Latihan Vokasional (TEVT-Politeknik) serta Institusi Latihan Kemahiran Awam (ILKA) telah dibuka bermula pada hari ini 9 Januari 2012 (Isnin) pada jam 12 tengahari.. dan Permohonan ini akan ditutup pada 2 April 2012..

Sumber : Pencarian Google.com

Permohonan adalah melalui Aplikasi dalam talian sahaja. Anda boleh mula mula membeli nombor

Layan Lagu Cinta Muka Bulu..

with 0 Comment
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Kadang tu layan lagu yang merapu-rapu ni Best juga.. Sekadar untuk merehatkan minda bagi mengisi masa lapang dan untuk tergelak sorang-sorang.. ;)

Selasa, 3 Januari 2012

Pemenang Pertandingan Blog Paling Popular Mengikut Kategori

with 26 comments

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Kali ini tibalah masanya untuk saya mengumumkan keputusan yang ditunggu-tunggu oleh para peserta Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular, iaitu pemenang bagi setiap kategori yang dipertandingkan..


Terdapat 10 Kategori yang dipertandingan iaitu:

  • Blog Kategori Agama dan Pendidikan Popular : RM100
  • Blog kategori Peribadi Dan Informasi Popular : RM100
  • Blog Kategori Kesihatan Dan Alam Sekitar Popular : RM100

Ahad, 1 Januari 2012

Percutian Bersama Keluarga Ke Cameron Highland

with 0 Comment
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Syukur Alhamdulillah.. Baru-baru ini saya bersama keluarga di sebelah isteri saya berkesempatan bercuti ke Cameron Highland, Pahang..

Sebenarnya jarak Cameron Highland dari rumah mertua saya tidaklah jauh sangat..Lebih kurang satu jam setengah perjalanan sahaja.. Tapi tak pernah berkesempatan untuk pergi ke kawasan tanah tinggi tersebut. Maklumlah ada sahaja urusan itu dan ini yang perlu diselesaikan setiap kali ada kelapangan masa. Tapi Pada kali ini, Syukur Alhamdulillah... sampai juga kami sekeluarga ke sana..

Kali terakhir saya menjejakkan kaki ke Cameron Hingland lebih kurang 10 tahun yang lalu semasa mengikuti Program Jelajah Titiwangsa (klik Di Sini) .. Pada Masa tersebur saya pergi atas urusan Universiti bersama sepasukan "penyelidik" yang ingin mendapatkan seberapa banyak maklumat

Kemalangan Ngeri Di Lekir Menjelang Tahun Baru 2012..

with 0 Comment
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Menjelang sambutan Tahun baru 2012, kita dikejutkan dengan berita kemalangan yang membabitkan 1 lori, 2 kereta dan 2 motor di Kilometer 6 Jalan Lekir Manjung malam tadi.. Berdasarkan maklumat yang saya terima melalui akhbar Kosmo dan blog taotauajer, Kemalangan tersebut telah menyebabkan 12 kematian...

Innalillahiwainnalillahirajiun... Marilah kita sama-sama menyedekahkan surah Al-Fatihah kepada mangsa-mangsa yang terkorban dalam kemalangan ini..

Saya berasa sangat bersyukur ke hadrat Allah S.W.T disebabkan tiada ahli keluarga kami yang turut terlibat dalam kemalangan tersebut.. Sebenarnya kami turut sama melalui jalan tersebut kira-kira 10 minit sebelum tragedi tersebut berlaku..
Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower


Info Terkini!! (Wajib Baca)

Pembaca Paling Mesra