Ahad, 7 Ogos 2011

Keputusan Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular Cabaran Minggu ke 7 dan tempat pendaftaran blog baru..

with 83 comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Pejam celik-pejam celik dah masuk 7 hari kita berpuasa di bulan Ramadhan.. Begitu cepat masa berlalu.. Dan dalam minggu pertama berpuasa ni memang tak sempat nak update blog..

Dan kemungkinan aktiviti berblog ini agak slow pada bulan Ramadhan ini disebabkan sebagai umat Islam kita perlu menghayati bulan ini dengan sebaiknya.. 

Cara nak menghayati bulan Ramadhan ini adalah dengan melaksanakan ibadah wajib di samping memperbanyakkan ibadah-ibadah sunat seperti solat terawih, membaca Al-Quran (sebaik-baiknya sehingga khatam) dan melakukan solat-solat sunat..

Jadi agak sibuk jugalah jadual saya pada bulan Ramadhan ini disamping kerja seharian di office yang semakin bertambah.. Dokumen MQA, Buat soalan-soalan Penilaian, persediaan mengajar, menggerakkan kelab catur dan sebagainya.. 

Walaubagaimanapun pada hari ini saya berkesempatan juga untuk menulis satu entri untuk mengumumkan keputusan Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular, cabaran Minggu ke 7..

Cabaran Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular pada minggu ke 7 dimenangi oleh blog Sjiehan.com
dengan memperolehi sebanyak 7 undian..

Tahniah sekali lagi diucapkan kepada blg Sjiehan.com di atas kejayaan beliau memenangi 3 cabaran berturut-turut..

Hadiah yang beliau menangi untuk cabaran minggu ke 7 adalah:

Tali Leher berwarna Merah.. 
Tajaan Syarikat Angsa Delima SDN. BHD (Klik Di Sini)

Sterusnya, banner paling menarik pada minggu ke 7 juga dimenangi oleh blog sjiehan.com


  
Tahniah sekali lagi diucapkan kepada blog Sjiehan.com diatas kejayaan beliau mengungguli kedua-dua cabaran pada minggu ke 7.. Hadiah akan dihantar kepada tuan empunya blog Sjiehan.com dalam minggu ini..  

Dalam masa terdekat ini mungkin saya menghadapi kekangan masa untuk update blog.. Walaubagaimanapun Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular tetap akan diteruskan.. Cuma saya perlu menangguhkan seketika perjalanannya pada bulan Ramadhan ini.. 

Sementara saya menangguhkan pertandingan ini, saya berhajat untuk memberi peluang rakan-rakan blogger lain yang berminat untuk turut sama menyertai 301 peserta pertandingan yang telah berlangsung selama 7 minggu.. Berikut merupakan senarai peserta yang mengambil bahagian setakat ini:


Berikut merupakan jumlah undian terkumpul dari Minggu 1 sehingga minggu ke 7 Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular diadakan:


Blog yang mendapat undian tertinggi setakat ini adalah blog sembang Hari2 dengan (28 undian).. Kemudian diikuti dengan blog discount-hari2 dengan (26 undian), madam mondoq.com (23 Undian).. dan lain-lain..

Berita baiknya tempoh pertandingan masih panjang lagi.. Pertandingan akan ditutup pada 15 November 2011.. 

Jadi bagi anda yang baru menyertai pertandingan ini juga masih berpeluang untuk memenangi hadiah utama Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular..

Syarat untuk menyertai Pertandingan ini mudah sahaja.. Anda hanya perlu menjadi follower blog ini dan mengisi butiran seperti contoh berikut di ruangan komen pada entri ini:

id follower: nuargto  
Kategori  : blog peribadi
nama blog: sembang hari2   
url: http://sembanghari2.blogspot.com/

Nota: Emailkan html kod banner sekiranya berminat utk turut bersaing dalam kategori banner paling menarik..


Tawaran ini dibuka selama 2 minggu sahaja bagi memenuhi permintaan rakan-rakan blogger yang berminat untuk menyertai pertandingan ini.. tetapi terlepas peluang untuk mendaftar, semasa tempoh pendaftaran dibuka pada bulan Mei yang lalu..

Jadi jangan lepaskan peluang untuk mendaftar dalam tempoh 8 Ogos hingga 21 Ogos 2011

Hadiah yang disediakan dalam pertandingan ini agak lumayan..

Senarai Hadiah Pertandingan Anugerah Blog paling popular adalah seperti berikut:
  1. Tempat Pertama : RM600
  2. Tempat Kedua : RM300
  3. Tempat Ketiga : RM200
  • Blog Kategori Agama dan Pendidikan Popular : RM100
  • Blog kategori Peribadi Dan Informasi Popular : RM100
  • Blog Kategori Kesihatan Dan Alam Sekitar Popular : RM100
  • Blog Kategori Kecantikan dan Penampilan Diri Popular : RM100
  • Blog Kategori keusahawanan Dan Pelaburan Popular : RM100
  • Blog Kategori Masakan Popular : R100
  • Blog Kategori Isu Semasa Dan Hiburan Popular : RM100
  • Blog Kategori Cerpen, Puisi Dan Cinta Popular : RM100
  • Blog Kategori Robot Dan Teknologi Popular : RM100
  • Blog Kategori Hobi dan Percutian : RM100

Kategori Banner Paling Menarik : RM 200
Hadiah Bonus:
30 Hadiah Misteri menanti pemenang yang berjaya mendapat 30 undian tertinggi


22 Hadiah Mingguan Untuk Dimenangi oleh Seorang peserta yang mendapat Undian Tetringgi Pada Setiap Minggu..



Hadiah-hadiah Pertandingan ini disumbangkan oleh:
(Jom layari laman web Penaja Pertandingan)

::: Net KL


P/s :  Hadiah-hadiah mingguan yang tiada dalam gambar:
Sekiranya anda ingin mengetahui dengan lebih lanjut Cara untuk memangi Pertandingan ini.. Anda boleh
klik di sini

 Jadi jangan lepaskan peluang untuk menyertai pertandingan ini.. Daftar sekarang juga dengan menulis butiran seperti berikut pada ruangan komen entri ini:


id follower: nuargto  
Kategori  : blog peribadi
nama blog: sembang hari2   
url: http://sembanghari2.blogspot.com/

Nota: Emailkan html kod banner sekiranya berminat utk turut bersaing dalam kategori banner paling menarik..



Tempoh Pendaftaran 8 Ogos hingga 21 Ogos 2011

Senarai peserta terbaru (tambahan) akan dikeluarkan pada 25 Ogos 2011... Semoga berjaya..

Anda Juga Mungkin Meminati:

Kaedah Menentukan Pemenang Pertandingan
Al-Kisah 1: Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular (Klik Di Sini) 
Al-Kisah 2: Pertandingan Anugerah Blog Paling Popula (Klik Di Sini)
Pendaftaran Pertandingan Anugerah Blog Paling Popula (Klik Di Sini)
Bagaimana Untuk Mengundi Blog Pilihan Anda?? (Klik Di Sini)
Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular Dapat Menjana Trafik Ke Blog Anda?? (Klik Di SIni)
Apakah Sumbangan Atau Kebaikan Pertandingan Ini Kepada Rakyat Malaysia
Mohon Peserta Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular Menyemak Status Pendaftaran Blog Anda
Tips Blogging: Semak kelajuan “Loading Page” Blog Anda

83 ulasan:

  1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  2. id follower: anis_athia
    Kategori : blog peribadi
    nama blog: anis athia
    url: http://anisempoi.blogspot.com/

    BalasPadam
  3. thanks for visist... follow me back okay...

    BalasPadam
  4. Nak tanya, cara undian macam mana? Lupa lah

    BalasPadam
  5. id follower: Ghild
    Kategori : Blog Jualan
    nama blog: Toko Rubik Online
    url: http://belirubik.blogspot.com/

    BalasPadam
  6. id follower: Ghild
    Kategori : Blog Jualan
    nama blog: Toko Toy Camera Online
    url: http://toykamera.blogspot.com/

    BalasPadam
  7. id follower: Ghild
    Kategori : Blog Jualan
    nama blog: Toko Aksesori Kamera DSLR Online
    url: http://belilensadslr.blogspot.com/

    BalasPadam
  8. salam...thanks bro...



    saya nak kene masuk register balik or macam mana? ....

    BalasPadam
  9. Kepada 301 peserta yang telah mendaftar tidak perlu mendaftar balik..

    Pendaftaran ini dibuka kepada blog-blog yang berminat untuk menyertai pertandingan ini tetapi tidak sempat mendaftar semasa pendaftaran dibuka pada bulan Mei yang lalu..

    BalasPadam
  10. id follower: Shorim Kasih
    Kategori : blog peribadi
    nama blog: Blog Syariat Kasih
    url: http://syariat-kasih.blogspot.com/

    BalasPadam
  11. id follower: FARAH ALI
    Kategori : blog peribadi
    nama blog: DUNIA BUKU FARAH
    url: http://duniamayafarah.blogspot.com/

    BalasPadam
  12. Id follower: AhmadZaki
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : Inspirasi Ahmad Zaki
    Url : http://smskey.blogspot.com

    BalasPadam
  13. id : SeniKraf
    Kategori : blog peribadi
    Nama blog : SeniKraf
    Url : http://www.kraftangankertas.blogspot.com/

    BalasPadam
  14. id follower: Azmi Khan
    Kategori : Agama Dan Pendidikan
    nama blog: What I Want To Share
    url: http://nurulimankehidupan.blogspot.com/

    BalasPadam
  15. Salam;
    baik aku cuba join;
    id follower : Yusuf Laili
    Kategori : Info dan santai
    nama blog : YOTOKUU!!!
    url : http://yotokuu.blogspot.com

    BalasPadam
  16. salam ;)

    id follower: aizad alias
    Kategori : blog peribadi
    nama blog: blog Freedom
    url: http://aizadalias.blogspot.com

    BalasPadam
  17. id follower: che|hazrie
    Kategori : blog informasi dan peribadi
    nama blog: Cherita c|h
    url: http://maricherita.blogspot.com/

    BalasPadam
  18. id follower :cik tieyha
    kategori : blog peribadi
    nama blog : monolog of freak
    url :misz-tieyha.blogspot.com

    BalasPadam
  19. id follower : ary anwari
    kategori: blog peribadi
    nama blog : ary anwari
    url:http://ary-anwari.blogspot.com/

    BalasPadam
  20. id follower: :.—¤÷('[¤*F.a.n.a*¤]')÷¤—-
    kategori:blog peribadi
    nama blog:fana aqim
    url: http://www.akuadapageblog.blogspot.com/

    BalasPadam
  21. id follower : nur_muslimah
    kategori : blog cerpen,puisi dan cinta popular
    nama blog : diari cinta nur
    url : http://coretancintagengmuslimah.blogspot.com

    BalasPadam
  22. terimas tuan blog en anuar kerana mengundang....hahahh dengan rasa tak tau malunya aku ni, aku ingin mencuba ...

    id follower : tnZackJ
    kategori : informasi ilmu kesihatan & peribadi
    nama blog : MestiMilik - Inpirasi Kehidupan
    ulr : http://mestimilik.blogspot.com

    BalasPadam
  23. id follower : RARAaihara
    kategori : blog peribadi
    nama blog : SUNSHINE NOTE - give me some sunshine
    ulr : http://littlemyrashmallow.blogspot.com

    BalasPadam
  24. id follower : faizlaster
    kategori : blog peribadi dan informasi popular
    nama blog : faizlaster | akudankepalaaku?
    ulr : http://faizlaster.blogspot.com

    BalasPadam
  25. wow.. menariknye adiah.. urm.. tapi asenye Putri xlayak masuk anugerah2 nie.. blog Putri biase je..

    BalasPadam
  26. id follower: kisah hidupku
    kategori: blog peribadi
    nama blog: belog noordiana
    url: http://belognoordiana.blogspot.com

    BalasPadam
  27. salam... macam mana nk join..
    saya x pernah join lgsung pun.. huhuhuhu..
    maap tolong bg link entry tuk join

    BalasPadam
  28. ramainya join .. segan pulak .. huhuk try jela ek :) mekasheh sudi jemput ^^

    id follower: tomatokering
    Kategori : blog peribadi
    nama blog: tomatokering
    url: http://tomatokering.blogspot.com/

    BalasPadam
  29. id follower: meck
    Kategori : Blog kategori Peribadi Dan Informasi Popular
    nama blog: meck's blog
    url: http://meckomecka.blogspot.com/

    BalasPadam
  30. dah email ke nuar_jetty83@hotmail.com untuk kategori banner paling menarik

    BalasPadam
  31. id follower: jasman
    Kategori : Blog Peribadi
    nama blog: Ini Blog Jasman Yang Punya...!!!
    url: http://mystorypower.blogspot.com/

    BalasPadam
  32. id follower : farhanah mokthar
    kategori : blog peribadi
    nama blog : ANAK INCIK MOKTHAR
    url : http://anakincikmokthar.blogspot.com/

    BalasPadam
  33. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  34. id follower : Achik SYIDA
    kategori : blog peribadi
    nama blog : Achik Syida
    url : http://matapanda.blogspot.com

    BalasPadam
  35. id follower: seny dream
    kategori:blog peribadi
    name blog: senydream
    url:http://senydream9.blogspot.com/

    BalasPadam
  36. boleh join lg ke? anyway encik anuar tanx yer invite join. mcm segan je.. :P

    id follower : sarah honey
    kategori : blog peribadi
    nama blog : Bila Sarah Honey Bercerita
    url : hhtp://sarahanie.blogspot.com

    BalasPadam
  37. id follower:Fz27
    kategori:blog kongsi ilmu
    nama blog:Coretan Sekeping Hati
    url : http://paliez.blogspot.com

    BalasPadam
  38. id follower: Aimie Diyanna (follower ke 723)
    kategori: Blog Pribadi
    Nama Blog: Aimie Diyanna Benignant
    url: http://imedianna.blogspot.com

    BalasPadam
  39. id follower : Aimie
    Kategori: Blog Fashion (under construction)
    Nama Blog: Fashionholic goes out of style
    url: http://aimienami.blogspot.com

    BalasPadam
  40. id follower : ღ αεn ツ
    Kategori: og kategori Peribadi Dan Informasi Popular
    Nama Blog: Blog Aen Sa'ari
    url: berrybabyboo.blogspot.com

    BalasPadam
  41. id follower: Amer Strive
    Kategori: Blog Peribadi dan Informasi
    Nama Blog: L.I.F.E MORTALS
    url: http://amerstrive.blogspot.com

    BalasPadam
  42. As Salam.

    Berminat utk menyertai walaupun blog biasa². Hew hew hew.

    ID follower: naimhusni
    Kategori : Blog peribadi (banyak kategori aku buat, aku pon xtau nak letak mana)
    nama blog: Naim Husni - A Simple Plan To Succeed
    url: http://www.naimhusni.com

    BalasPadam
  43. salam ramadhan..

    id follower : kampOng_boy's
    Kategori : Blog Informasi + Peribadi
    nama Blog : KampOng boys - Bring the proud
    url : http://www.kamp0ngboys.blogspot.com

    BalasPadam
  44. d follower: hasniyati md razi
    Kategori : blog peribadi
    nama blog: a considered life
    url: http://hasniyati87.blogspot.com/

    BalasPadam
  45. join cmni je ke???
    xphm sgtla..
    ley terangkan sikit x??da phm, boleh join nnt

    BalasPadam
  46. id follower: naimjamaluddin
    Kategori : blog peribadi
    nama blog: naimjamaluddin's blogging terrotiry
    url: http://honda7posen.blogspot.com/

    =)

    BalasPadam
  47. id follower: hasif
    Kategori : blog peribadi
    nama blog: ahmadhasif.com
    url: http://ahmadhasif.com/

    BalasPadam
  48. pembetulan..
    id follower: teDD
    Kategori : blog peribadi
    nama blog: ahmadhasif.com
    url: http://ahmadhasif.com/

    BalasPadam
  49. id follower : teratai
    kategori : blog peribadi n pendidikan
    nama blog : kelip-kelip kehidupan
    url : http://kelip-kelipkehidupan.blogspot.com

    ps~dah follow (734)

    BalasPadam
  50. oh ramainya hebat2 :"> segan nk join ,sy blogger picisan je hehehe..gudluck u olls

    BalasPadam
  51. id follower: Shiela Latif
    Kategori : blog peribadi
    nama blog: Shiela Latif Danny Adam Blog
    url: http://shielasuri.blogspot.com/

    P/S : terima kasih sebab sudi singgah blog saya n jemput saya join kontest ni :)

    BalasPadam
  52. terima kasih atas undangan.... segan nak join..byk blog hebat2 dari saya...hihihi...goodluck pada semua yang join...

    BalasPadam
  53. i join....
    meh3...usha myblog..TQ krn jemput nona yer..!!~
    dorg nye blogg lg besy p aku nk try..ne tau ad rezekii bha !

    id folllower: baby
    kategori : blog peribadi n blog JOIN PERTANDINGAN
    NAMA BLOG : LIFE WITH LOVE
    URL :http://nonasani.blogspot.com

    errkkkkkk..cmne nk undii??..silalaah bgtau sy..inform kt blog bolehhh??
    heheee...

    BalasPadam
  54. ops..KATEGORI PERIBADI DAN INFORMASI POPULAR

    ..leh ke buat kategori sndiiri??
    harhaaarrr

    BalasPadam
  55. id follower : miss laily
    kategori : blog peribadi
    nama Blog : my diary , my love , my heart
    url : http://lovingdiary.blogspot.com

    BalasPadam
  56. pembetulan . Id follower : Laili Fitri

    BalasPadam
  57. thnks jemput fil..
    takot lah nak join.. byk blog hebat2..;)
    tp fil try keyh..

    id follower: filfil
    Kategori : blog peribadi
    nama blog: di sebalik senyuman ayon dan filfil
    url: http://filzahloading92.blogspot.com/

    BalasPadam
  58. okay. join :)
    id follower : tasya
    kategori : blog peribadi
    nama blog : me plus you.
    url : http://heartlessnomore.blogspot.com/

    BalasPadam
  59. salam, bro beg dan tali leher dah smpai... tq!

    BalasPadam
  60. Saya tukar kategori, boleh x?

    id follower : sjiehan
    kategori : Blog Kategori Agama dan Pendidikan Popular
    nama blog : sjiehan.com
    url : http://sjiehan.com/

    BalasPadam
  61. Thnx sudi jemput saye...

    id follower : Noriko Miyosyi Aizawa
    kategori : Blog Peribadi
    nama blog : ♡ βɛℓσɢ Ɔικ Ƨʏιզιи ♡
    url : http://loolypopstrawberrydengancoklat.blogspot.com/

    BalasPadam
  62. Dah join hari tu, tp tak pernah menang!
    hmm.
    cuba lagi lah.

    id follower: Nurul Chumel
    Kategori : blog peribadi
    nama blog: Nurulchumel Lovely Site
    url: http://nurulchumel.blogspot.com/

    BalasPadam
  63. thanks invite me, walaupun macam tak layak je tapi nak meriahkan jugak sini:)

    id follower: miss zizie
    ketegori: blog peribadi
    nama blog: ini blog ZIZIE
    url: http://iniblogzizie.blogspot.com

    BalasPadam
  64. bila undian akan dibuka ni??

    BalasPadam
  65. id follower: tao
    Kategori : Isu Semasa Dan Hiburan Popular
    nama blog: taotauajer
    url: http://taotauajer.blogspot.com/

    BalasPadam
  66. id follower: nur aqilah
    Kategori : blog peribadi
    nama blog: suara hati aku
    url: http://revenger91.blogspot.com/

    BalasPadam
  67. id follower: Syakir Rahman
    Kategori: Blog Peribadi
    Nama Blog: 3twelve
    url: http://syakirrahman.blogspot.com

    BalasPadam
  68. id follower: Nikisa Izas
    Kategori : Blog Peribadi & Blog Kecantikan dan Penampilan Diri Popular
    nama blog: Asyik Maiburogu
    url: http://asyikmaiburogu.blogspot.com/
    Code banner : http://3.bp.blogspot.com/-yJXveLBJ2rs/Tfc0A8yOOmI/AAAAAAAAB_Y/p_S8QYUHk4Y/s970/Banner%2BKu%2B3.png

    BalasPadam
  69. id follower : mozuba
    kategori : blog peribadi
    nama Blog : mozuba
    url : http://mozuba.blogspot.com

    BalasPadam
  70. id follower : suciani
    kategori : blog peribadi
    nama blog :Written Faith
    url : http://csuciani.blogspot.com


    dunnoe can make the cut o not..

    BalasPadam
  71. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  72. salam. terima kasih sebab secara peribadi invite saye juin. jadi saye juin jugak lah. hehe

    id follower: hanafi
    kategori: blog peribadi
    nama blog: Mencari K.O.N.K.L.U.S.I
    url: http://chuckhanafibass.blogspot.com

    done and tenkiu ;)

    BalasPadam
  73. nak join jugak leh x???

    id follower: laksamberlipat
    kategori: blog peribadi
    nama blog:lakasamberlipat
    url: http://laksamberlipat.blogspot.com/

    BalasPadam
  74. id follower: leeya
    Kategori : blog peribadi
    nama blog: layar leeya
    url: http://liyalicious.blogspot.com/

    BalasPadam
  75. id follower: family of fur
    kategori: blog peribadi
    nama blog: family of fur
    url: http://heartbywinter.blogspot.com

    BalasPadam
  76. id follower :elza
    Kategori : blog peribadi
    nama blog : elza memang suka menaip apa yang terlintas di benaknya...
    url : http://elza-ez.blogspot.com

    BalasPadam
  77. mcm mana nak undi nanti????
    thanks invite. =)
    bole ka lagi ni masuk ?

    id follower : Erin'z
    kategori : blog peribadi | mungkin akan diselit
    psl photography
    Nama blog: Aku | Tetap | Aku
    Url: http://erinleftright.blogspot.com/

    BalasPadam
  78. Salam.kunjungan balas.terima kasih singgah~
    Oh, sy pun budak baru belajar..rasanya sy yg kene berguru dengan awak~ ^^

    BalasPadam
  79. ID FOLLOWER :dreamy_gurl
    kaTEGORI:blog peribadi
    nama blog:Dreamy_Gurl a.k.a Farah Fatiha
    url:http://dreamygurl92.blogspot.com/


    P/s:SAYA DAK BARU Blajo...sila lah komen blog saya..tima kasih ea...

    BalasPadam

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower

Pembaca Paling Mesra