Sabtu, 14 Mei 2011

Pertadingan Anugerah Blog Paling Popular dapat Menarik Trafik ke Blog Anda??

with 17 comments
Bersambung Lagi..

Entri ketiga pada hari ini.. Sementara ada masa free Disebabkan anak-anak masih enak dibuai mimpi..

Melalui Pertandinga ini, disamping meramaikan kenalan dari kalangan blogger.. Anda juga akan dapat menarik trafik ke blog anda..

Terdapat beberapa cara yang dapat saya kongsikan di sini untuk menarik trafik ke blog anda menerusi pertandingan ini..

Pertama..

Blog yang mendaftar awal akan berada dalam kedudukan terawal senarai peserta yang akan mula dipaparkan pada 16 Jun nanti.. Jadi kebarangkalian untuk peserta dalam senarai terawal mendapat klik adalah tinggi..

Kepada rakan-rakan blogger yang daftar lambat jangan risau.. Ada lagi 4 cara lain yang lebih menarik untuk menarik trafik ke blog anda..

Kedua..

Banner yang cantik dan menarik.. Dalam senarai peserta yang dipaparkan akan turut diletakkan sekali banner blog (bagi mereka yang menghantar Kod HTML banner).. Tapi saya mohon.. janganlah hantar banner yang bersaiz terlalu besar.. Cukuplah muat untuk entri blog ini.. Anggaran saiz banner, anda adalah saiz banner pertandingan ini.. iaitu 125x125 atau 250x250 atau 452 x 60 atau 452 x 90.. Dan yang sewaktu dengannya..

Kenapa saya perlukan kod HTML banner anda, dan bukan gambar banner anda untuk dihantar melalui email?

Ini adalah supaya memudahkan saya untuk menulis senarai peserta pertandingan.. Kalau anda hantar gambar, saya terpaksa upload mengikut bilangan peserta.. Jadi saya harap anda faham dengan penjelasan saya ini..

Ketiga..

Anda kena rajin update blog anda setelah pertandingan ini bermula.. Bila anda rajin update blog anda, blog anda akan berada dalam rangking tertinggi pada bloglist Peserta Pertandingan yang terdapat di sebelah kanan blog ini..

Kalau tajuk entri blog anda menarik, kebarangkalian untuk anda mendapat klik adalah tinggi..

Keempat..

Pengiraan undian akan dilakukan pada setiap minggu.. 10 blog yang mendapat undian tertinggi dan satu banner yang mendapat undian tertinggi akan dimaklumkan dalam entri pada minggu berikutnya.. Dan entri tersebut akan menjadi tempat undian bagi minggu tersebut..

Jadi bila orang ramai nak mengundi untuk minggu berikutnya, mereka akan terbaca senarai peserta yang mendapat undian tertinggi pada minggu sebelumnya.. Tentu mereka akan berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang blog anda.. Untuk mengetahui kenapa ramai orang mengundi blog anda pada minggu sebelumnya??.. Jadi mereka pun akan melawat blog anda..

Insya Allah sekiranya ada budget.. Saya cuba usahakan hadiah untuk peserta yang mendapat undian paling tinggi pada setiap minggu..

Tapi yang ini saya tak janji.. Kalau ada rezeki adalah.. Setakat ini saya sedang dalam proses perbincangan dengan satu syarikat dari Kuala Lumpur tentang perkara ini.. kalau syarikat tersebut bersetuju... Adalah rezeki anda nanti.. Harap anda semua tolong doakan yer..

Kelima..

Anda meletakkan HTML code setiap kali menulis komen di blog ini atau blog peserta lain.. Berikut merupakan contoh HTML Code yang boleh anda gunakan setiap kali anda menulis komen di blog peserta lain bagi menarik trafik ke blog anda..



Anda hanya perlu gantikan

<a href="http://www.benashaari.com/2011/05/pertandingan-anugerah-blog-paling.html">Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular</a>
perkataan yang berwarna kuning dengan URL entri blog anda.. Dan perkataan yang berwarna ungu dengan Tajuk entri blog anda..
Untuk maklumat lanjut tentang HTML Code ini, anda boleh layari blog Lanun Sepet
Hasil HTML tersebut boleh anda lihat pada ruangan komen entri blog ini..

Buat masa ini cukuplah 5 teknik yang dapat saya kongsikan untuk menarik Trafik ke Blog anda melalui Pertandingan Anugerah Blog paling Popular.. Sekiranya ada teknik tambahan akan saya maklumkan kemudian..

Selamat maju jaya..

17 ulasan:

  1. Sekadar Demostrasi:

    Inilah hasil yang diperolehi apabila anda menggunakan HTML Code di atas pada setiap kali anda meninggalkan komen di blog rakan-rakan anda

    Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular
    Pendaftaran Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular

    Selamat Mencuba..

    BalasPadam
  2. huhuhu..
    scc nak join, tp skrg ni, scc da jarang2 update blog..
    camne eh??
    boleh join tak?

    BalasPadam
  3. sicomot-comel..

    Penyertaan anda amat dialukan.. Walaupun anda jarang update blog..

    Banyak cara lain nak meraih undian.. Anda tentu ada keluarga, kawan-kawan, adik beradik, sanak saudara yang boleh anda minta tolong untuk mengundi blog anda..

    BalasPadam
  4. Tempoh Pendaftaran Pertandingan tinggal lagi 17 hari..

    Saya mengalu-alukan seramai mungkin blogger dari Malaysia untuk menyertai pertandingan ini..

    Supaya memudahkan saya untuk mendapatkan penajaan.. Penaja tak berminat nak sponsor sekiranya bilangan peserta yang menyertai Pertandingan ini tidak memenuhi syarat yang mereka tetapkan..

    Entri Terkini Di Blog Saya:
    Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular Dapat Menjana Trafik Ke Blog Anda??

    Apakah Sumbangan Atau Kebaikan Pertandingan Ini Kepada Rakyat Malaysia

    Mohon Peserta Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular Menyemak Status Pendaftaran Blog Anda

    BalasPadam
  5. Boleh Tahan. boleh masuk ni. Blog pun baru buat. nak sngat trafik pembaca ke blog. :D

    BalasPadam
  6. nak join tp x ada banner..ok ker??

    BalasPadam
  7. salam..
    terima kasih Anuar sebab sudi singgah blog Gayah...
    Gayah malu nk join, sbb blog Gayah bukan org kenal pon.. juz blogging suke2 je.. hihi

    Jemput singgah ke blog Gayah yg ni ya.. Baru :)

    BalasPadam
  8. bagusnya..bro siap buat n3 nie..pasti dpt mbantu semua yg join..=)

    BalasPadam
  9. weee..bestnya...tapi blog nana x glemer poon...tapi kalo ada masa, nana join..ngee~~
    dtg la blog nana lagi ek..:)

    BalasPadam
  10. dah berlari kesini. fuhhh hahaha

    BalasPadam
  11. salam pagi jumaat,trma kasih sgt2 ye bri anuar sebab dah 2 kali sudi sggh dan bthu ttg anugerah,ni.mmg teringin sgt nak join cuma skrg blog tiba2 kena malware.dahlah ini pglmn pertama sepanjang 5 bulan blogging.puas ikut tutorial dr kawan2.dah remove,bila scan kata clear.tapi bila buka blog guna google still ada warning.buka guna mozilla ok pulak huhu.rasanya takde rezeki kite kali ni,tak nak gara2 masalah malware ni akan susahkan bri anuar dan semua peserta yg nak singgah huwaa......

    BalasPadam
  12. thanks btau pasal anugerah ni. cuma saya pun konpius macam mana nk daftar. hehe.. maaf la dah baca dan cari tapi masih tak tahu nk daftar mana.
    :)

    BalasPadam
  13. tq very much abg nuar..sy nak join;D

    BalasPadam
  14. wah... nk menang! boleh x/???

    BalasPadam

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower

Pembaca Paling Mesra