Rabu, 26 Oktober 2011

Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular Bah.3.. Siapa setuju untuk diteruskan?

with 382 comments
Assalamulaikum dan Salam Sejahtera..

Terlebih dahulu saya ingin mengucapkan terima kasih kepada rakan-rakan yang sudi mengunjungi blog saya yang tidak seberapa ini.. Tanpa kesudian anda berkunjung ke blog ini, maka blog ini akan kehilangan serinya.. ;)

Walaubagaimanapun dalam kita seronok menulis.. Ada kalanya hasil tulisan kita mungkin ada menyinggung perasaan atau sensitiviti mana-mana pihak.. Atau mungkin juga ada perkara yang bertentangan dengan ajaran agama tanpa saya sedari.. Justeru itu saya memohon maaf di atas kelemahan diri ini..

Perkara ini jelas ketara semasa saya menulis tentang prosuder untuk menyertai Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular pada entri sebelum ini.. Dalam prosuder tersebut, saya ada mengenakan syarat untuk menyertai pertandingan tersebut adalah dengan memberi sumbangan secara ikhlas diantara RM1 sehingga RM30..

Sebenarnya "sumbangan" yang saya maksudkan di sini adalah kesudian para peserta untuk memberi tajaan secara ikhlas dalam seringgit dua untuk memeriahkan pertandingan ini..

Tanpa saya sedari, rupa-rupanya cara yang cuba saya praktikkan tersebut adalah salah.. dan kaedah ini dikira sebagai perjudian.. Mari kita sama-sama baca komen yang diberikan oleh Ustaz Love..


Jadi saya mengambil kesempatan ini untuk memohon maaf di atas kejahilan saya tentang perkara ini.. Terima kasih saya ucapkan kepada Ustaz Love di atas teguran yang diberikan..

Adakah Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular ini perlu diteruskan?

Pada pandangan saya ianya perlu diteruskan sekiranya ada dikalangan rakan-rakan blogger yang berminat untuk menyertai pertandingan ini..

Dari sudut positifnya pertandingan seumpama ini akan dapat membantu meningkatkan populariti blogger-blogger baru.. Cuba anda bayangkan banner dan URL anda akan berada dalam satu senarai yang bertanding dengan blogger-blogger ternama.. Secara tidak langsung, blog anda juga akan mendapat tempias daripada kehadiran peminat-peminat blog ternama untuk mengundi blog kegemaran mereka..

Blog anda mungkin akan tersenarai dalam salah satu daripada lima undian yang diberikan oleh para pengunjung.. Kalau tak dapat undian pun, mungkin banner anda berpeluang untuk mendapat klik daripada para pengunjung yang hadir untuk mengundi blog kegemaran mereka.. Jadi banyak kebarangkalian yang akan berpihak kepada blogger-blogger kecil seperti blog saya..

Walaubagaimanapun kaedah penyertaan Pertandingan ini perlu di ubah.. Tiada lagi sumbangan yang perlu diberikan oleh para peserta.. Jadi rakan-rakan blogger boleh menyertai pertandingan inii secara PERCUMA..

Cara pendaftaran Pertandingan...

Tempoh pendaftaran adalah dari 24 April 2011 (Ahad) sehingga 31 Mei 2011 (selasa)
Para peserta dikehendaki Mengisi maklumat pendaftaran di ruangan komen blog ini dengan menulis:

Contoh :
id follower : anuarmarsib
Kategori   : Blog Peribadi
Nama blog : Sembang hari2
URL/banner : http://sembanghari2.blogspot.com/
                        (kod html banner diemailkan kepada nuargto@gmail.com )

Senarai blog peserta akan dipaparkan bermula pada 15 Jun 2011 sehingga 15 November 2011..

Kalau sebelum ini penyenaraian peserta bermula dengan peserta yang memberi sumbangan terbanyak diikuti dengan peserta yang memberi sumbangan paling sedikit... 

Sekarang ini penyenaraian peserta menggunakan kaedah "First Come First Serve".. Peserta mana yang daftar dahulu akan berada dalam senarai teratas.. Manakala peserta yang daftar kemudian akan menyusuli senarai peserta berikutnya..

Kelebihan untuk mendapat klik sudah pasti akan berpihak kepada blog dalam senarai terawal.. walaupun mungkin mereka tidak mendapat undian, setelah blog mereka di lawati.. ;)

Contohnya blog saya lah.. Mungkin orang akan lawat blog saya.. Tapi mungkin saya tak berjaya dapat undian pun.. Sebab blog tak popular dan tak menarik.. Tapi jadilah, Dapat sedikit sebanyak trafik yang berpunca dari peminat blogger-blogger popular pun kira dah ok kan..??

Penyenaraian peserta sama seperti dalam entri terdahulu.. Cuma tiada lagi sumbangan di letakkan dalam senarai peserta bertanding..

Contoh format penyenaraian peserta adalah seperti berikut:

1. Sembang hari2      (Kategori : Blog Peribadi)     http://sembanghari2.blogspot.com/




Lain-lain format pertandingan masih sama seperti dalam entri sebelum ini.. Ada boleh mambaca entri sebelum ini dengan klik pada pautan berikut:

Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular (Bahagian 2)

Sekarang ini saya mohon pandangan daripada anda samada untuk meneruskan ataupun tidak Pertandingan Anugerah Blog Paling  Popuar ini..

Sekiranya anda bersetuju supaya Pertandingan ini diadakan, sila isikan butiran yang dikehendaki sebagai peserta pada ruangan komen, dan emailkan kod HTML banner anda kepada nuargto@gmail.com

Adalah diingatkan sekali lagi..

Tempoh pendaftaran adalah dari 24 April 2011 (Ahad) sehingga 31 Mei 2011 (selasa)
Para peserta dikehendaki Mengisi maklumat pendaftaran di ruangan komen blog ini dengan menulis:

Contoh :
id follower : anuarmarsib
Kategori   : Blog Peribadi
Nama blog : Sembang hari2
URL/banner : http://sembanghari2.blogspot.com/
                        (kod html banner diemailkan kepada nuargto@gmail.com )

Senarai blog peserta akan dipaparkan bermula pada 15 Jun 2011 sehingga 15 November 2011..

Sekiranya peserta yang berminat untuk menyertai pertandingan ini tidak memberangsangkan.. Kemungkinan besar pertandingan ini akan dibatalkan..

Semoga dengan adanya pertandingan seumpama ini akan dapat meningkatkan martabat blogger-blogger Malaysia..

Dan diharapkan Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular akan dapat menyuntik semangat baru kepada blogger-blogger muda untuk lebih aktif membaca dan menulis.. Supaya kita dapat melahirkan rakyat Malaysia yang kaya dengan ilmu pengetahuan.. ;) 

Sekian dahulu daripada saya.. respon dari anda amat diperlukan untuk memastikan samada Pertandingan ini perlu diteruskan ataupun tidak..

Sekian, terima kasih..

382 ulasan:

  1. Akak boleh bertindak sebagai pemerhati saja.

    BalasPadam
  2. salam kenal. nak join
    id follower : nurfadilah suardi
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : DILAZ FAMILY
    URL/banner :http://dilazfamily.blogspot.com/

    BalasPadam
  3. tindakan terbaik..
    harap ada yg sponsor ipad ke iphone.. :)

    BalasPadam
  4. :D daku xrasa popular :D
    nak jadi blogger rileks2 jer..huuh

    BalasPadam
  5. na join !

    Na JOIN ! :)

    id follower : Qyla Zulkifli
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : ♥♥♥羽鳥 歩 Hatori Ayumi♥♥♥
    URL/banner :http://sweet-smiles-sharing.blogspot.com

    BalasPadam
  6. Cadang tambah anugerah. Macam anugerah blog paling cantik dan kemas, Anugerah blogger paling sempoi...

    BalasPadam
  7. xpahm sgt ler...huhuhu

    jom baca dan komen Jom Balik Kampung. | ! !shahjiehan [dot] com ! !

    submit dulu la..


    id follower : shahjiehan
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : Shahjiehan [dot] com
    URL/banner :http://www.sjiehan.com

    ok????

    BalasPadam
  8. salam
    pupel joint juga

    id follower : pupel liyana
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : Pupel Liyana
    URL/banner : http://pupel.blogspot.com/

    terima kasih :)

    BalasPadam
  9. Wira2u,

    Terima kasih atas cadangan yang diberikan.. Memang menarik cadangan tu.. Tapi siapa yang nak adili untuk blog paling cantik dan kemas serta blog paling sempoi..

    Kalau nak guna khidmat juri profesional sebagai Pengadil, mungkin mereka juga tak berkesempatan untuk melawat blog satu persatu untuk beri markah.. ;)

    Untuk tahun ini setakat ini sahaja.. Buat pertama kali pertandingan ini diadakan di blog ini..

    Lepas ni boleh kita sama-sama buat Post-Mortem untuk buat penambah baikan pada masa akan datang..

    BalasPadam
  10. id follower : lanunsepet
    kategori : blog informasi n peribadi
    nama blog : lanunsepet
    url : http://lanunsepet.blogspot.com/

    BalasPadam
  11. betul kata ustaz love tu.. Kalau nak beri hadiah duit boleh.. tapi bukan dari hasil kutipan.. Hadiah hendaklah dari duit kita sendiri..

    BalasPadam
  12. hye bro!baru dpt on9 nie..wah..maju btol wat kontest lg ye..nk try gak..hihi

    id follower : tiefazatie
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : tiefazatie personal life
    URL/banner : http://tiefazatie.blogspot.com/

    tq!

    BalasPadam
  13. Tq sudi jemput.. join yer..

    id follower : Cute Mum
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : Cute Mum - My Cute Little Dairy
    URL/banner : http://mamiuyun.blogspot.com/

    TQ

    BalasPadam
  14. saya nak join sekadar memeriahkan suasana je ni..hehe

    id follower : Mrs.Yie
    kategori : blog peribadi
    nama blog : rafinamimi dot com
    url : RAFINAMIMI DOT COM

    BalasPadam
  15. naK JOIN gaks yer

    id follower : eB ezrin
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : Ten Little Fingers
    URL/banner : http://mamaaerish.blogspot.com/

    tq

    BalasPadam
  16. id follower : ♥♥ it's vin ♥♥
    Kategori : ARTS
    Nama blog : ♥♥ it's vin ♥♥
    URL/banner : http://colourfulvin.blogspot.com/

    BalasPadam
  17. Salam saya join...

    Id follower : Ayu
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : its all about fullheart
    URL/banner : http://arzieshaaqua.blogspot.com/

    Tq kepada penganjur

    BalasPadam
  18. Salam..

    Ustaz Love ingin mengucapkan ribuan terima kasih atas kesudian pihak penganjur untuk meneliti pandangan Ustaz Love dan memohon ribuan kemaafan seandainya ada tersilap kata..

    Ustaz Love merasakan pertandingan ini merupakan suatu aktiviti yg bagus. Ustaz Love ada satu cadangan berkenaan hadiah.. apa kata pihak penganjur buat proposal untuk mencari sponsor.. Mungkin di kalangan blogger pun berminat untuk sponsor hadiah ;)

    BalasPadam
  19. Terima kasih Ustaz Love atas pandangan yang diberikan tentang sponsor untuk mendapatkan hadiah..

    Setakat ini saya jalankan dahulu pertandingan ini mengikut jumlah hadiah yang saya nyatakan.. Insya Allah ada rezeki saya untuk menyediakan hadiah tersebut..

    Cuma untuk menyediakan hadiah yang lebih besar daripada nilai tersebut.. buat masa ini mungkin tak dapat nak bagi tanpa sebarang tajaan..

    Walaubagaimanapun diharapkan pertandingan ini dapat berjalan dengan lancar.. Dan kita berjaya memperolehi pemenang anugerah Blog popular berdasarkan undian pembaca.. ;)

    Jemput ustaz love pun turut serta dalam pertandingan ini.. tq..

    BalasPadam
  20. sy nak join jugak...

    Id follower : shinoda
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : love me...not
    URL/banner : http://shinoda3101.blogspot.com/

    Tq kerana sudi menjemput...=)

    BalasPadam
  21. umar x layak nk join le hehe :) thnx sb invite :)

    BalasPadam
  22. huhu..pertandingan yg menarik.... sgt best... =) malangnyer ardilla tak layak kot nak join... blog biasa je... tak up to date sgt pun and entry pun based pade whre i go and what i do je...huhu... paling ramai view page pun 5-7 org sehari... hahah...sedih3x..=P

    BalasPadam
  23. Assalam..
    Teringin jgk nak join walaupun blog tak popular langsung..

    id follower : iza
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : Teratak Usang
    URL/banner : http://azilas.blogspot.com

    Terima kasih atas jemputan

    BalasPadam
  24. Takmo lepas peluang

    Id follower : Haw
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : M@T@HaW
    URL/banner : http://matahaw-nuovo.blogspot.com/

    BalasPadam
  25. saya pun nak join gak

    id follower:Insyirah
    Kategori:Blog Peribadi
    Nama blog:Insyirah
    Url/Banner:http;//insyirah-lifediary.blogspot.com

    BalasPadam
  26. As salam..
    satu pertandingan yg bagus.. dan terima kasih atas jemputannya.
    blog saya biasa2 jer.. x layak nk masuk pertandingan ni.. saya cuma jd pemerhati mcm kak zmah jugaklah.. :)

    dan selamat bertanding untuk peserta2 yg lain... :)

    BalasPadam
  27. Id follower : apik pehe
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : Bakpo Gitu?
    URL/banner : http://bakpogitu.blogspot.com/

    semestinyer apik mau jugak..hehehe..tapi apik baru bercadang untuk tukar domain..akn tukar kepada www.apikpehe.com...jadi macam maner yer?hehe

    BalasPadam
  28. Id follower : waN Mohd Salim
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : penulis senja
    URL/banner : http://www.penulissenja.com/

    BalasPadam
  29. id follower : Hackers
    Kategori : Blog Peribadi n Informasi
    Nama blog : 1 blog 1 informasi
    URL/banner : http://terowonginformasi.blogspot.com/

    P/S : Banner tu kene email jugak ker?

    BalasPadam
  30. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  31. id follower : wanie misa amane
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : Misamane's Prerogative
    URL/banner : http://waniemisamane.blogspot.com/

    BalasPadam
  32. owh xtahu pulak ada pertandingan anugerah blog popular..bunyi best je..good luck pada yang join!

    BalasPadam
  33. Salam, tq sudi jemput. Nak join:-

    id follower : anna
    Kategori : Blog Makanan
    Nama blog : Dalissa Sweet Treat
    URL/banner : http://dalissacuppacake.blogspot.com

    BalasPadam
  34. nak cuba nasib gak la.. :)

    id follower : Amirrah Zawani
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : Amirrah Zawani
    URL/banner : http://planetmirra.blogspot.com/

    BalasPadam
  35. id follower : axim
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : AXIMUD
    URL/banner :http://azimashaary.blogspot.com

    BalasPadam
  36. Nak join..

    id Follower: Amirah Su'aidah
    Kategori: Blog Peribadi
    Nama Blog: Ceritera Si Gadis Merah
    URL: http://myra-aida.blogspot.com

    BalasPadam
  37. salam..tq jemput..

    id Follower: Missnadrah
    Kategori: Blog Peribadi
    Nama Blog: Tika Tintaku Berbicara...Miss NAdraH
    URL: http://whywhylovenad.blogspot.com/

    BalasPadam
  38. trimas coz sudi singgah blog sy..sy mmg berminat nk join..tp mgkin bkn dlm waktu terdekat ni.. oleh krn trlkh tutup pon lmbt lg..jd tggu abes final exam nnt baru sy hntar pnyertaan.. syukran a'ladakwah =)

    BalasPadam
  39. nak try jugak

    id Follower: jemarioren
    Kategori: Blog Peribadi
    Nama Blog: DaunKesumLimauPurut
    URL: http://ulatlabah.blogspot.com/

    BalasPadam
  40. Salam..

    Terima kasih atas undangan. Saya menerima dengan hati yg terbuka..

    ID follower :Ummu Ammar
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama Blog : Ummu Ammar
    URL : http://ummuammar76.blogspot.com/

    BalasPadam
  41. nak join bole ?

    ID follower : dott
    kategori : blog peribadi
    nama blog : aku bercerita kau mendengar
    url : http://dottsaja.blogspot.com/

    BalasPadam
  42. terima kasih sbb sudi jemput. join ya!

    ID follower : nur sharfatin che abdullah
    kategori : blog peribadi
    nama blog : ungunya cinta ! !
    url : http://nursharfatincheabdullah.blogspot.com/

    BalasPadam
  43. terima kasih!! maaf tidak berminat..apa-apa pun semoga berjaya..

    BalasPadam
  44. id follower : Pizli
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : Bebas & Aku Budak FELDA
    URL/banner : 1) http://besout.blogspot.com/
    2) http://sayabudakfelda.blogspot.com/

    BalasPadam
  45. salam anuar.. selamat bekenalan.

    id: nur
    kategori: peribadi
    nama: ALL IN ONE
    url:
    http://nurhafiz2009.blogspot.com
    http://picturesbynur.blogspot.com

    BalasPadam
  46. id follower : taufiksulaiman
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : Aku_Musafir
    URL/banner : http://penjagaiman.blogspot.com

    BalasPadam
  47. PSSSSSSSSSSSSSST! TENGOK NIH! TENGOK NIH! PLEEAAAAAAAAAAAASE!

    id follower : averesha
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : I haven't lost anything except my mind
    URL/banner : http://averesha.blogspot.com/

    BalasPadam
  48. nak join lah rasa nya tal lewat lagi ni

    id follower : zaim mahfuz
    Kategori : Blog Kategori Agama dan Pendidikan Popular
    Nama blog : donut sedap dimakan tau
    URL/banner : http://ustazdonut.blogspot.com/

    BalasPadam
  49. kita tamak ni huhu

    id follower : zaim mahfuz
    Kategori : Blog Kategori Robot Dan Teknologi Popular
    Nama blog : photo4editor
    URL/banner : http://photo4editor.blogspot.com/

    BalasPadam
  50. id follower : Nur Fannun
    kategori : Blog kategori agama dan pendidikan popular
    nama blog : Safarun Al-Fannun
    url/banner : http://journalnurfannun.blogspot.com

    harap kategori yg diletakkan sesuai ngn blog sy..actually tak tahu nk letak kategori pe sbnrnya..

    BalasPadam
  51. Salam,

    Terasa macam nak join jugak la.. hehehhe.. tap tak populer mane pun..

    id follower : Paiz
    Kategori : Travel & Outdoor Blog
    Nama blog : PaiZ Travelogue
    URL/banner : http://www.mohdfaiz.co.cc

    BalasPadam
  52. Join jugak la cuba nasib...

    Id follower : Pembawa Wacana
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : Wacanaku
    URL/banner : http://wacanaku2009.blogspot.com/

    BalasPadam
  53. Join... kurang faham tang banner..

    Id Follower : Kyerull
    Kategori : Peribadi/Info/Lawak
    Nama Blog : Hidup Itu Seni
    Url/Banner : http://www.kayif.com

    BalasPadam
  54. Salam.
    Nak join jugak lah!

    id follower : Nurul Chumel
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : Nurulchumel Lovely Site
    URL/banner : http://nurulchumel.blogspot.com/

    BalasPadam
  55. salam.. to'wan nak meriahkan juga pertandingan anjuran tuan empunya blog... :)

    id follower : to'wan
    Kategori : Agama dan Pendidikan Popular
    Nama blog : ~ Kalam Dari Pondok Tua ~
    URL/banner : http://abuhanif186.blogspot.com/

    BalasPadam
  56. id follower : mia.lia
    Kategori : Blog kategori Peribadi Popular
    Nama blog : Budak Kuat Makan
    URL/banner : www.luvmia97.blogspot.com/

    salam.. sy join walau tau xlayak..hehe

    BalasPadam
  57. join...

    id follower : akutetapaku.com
    kategori: blog peribadi
    nama blog: ini belog akutetapaku.com
    url/banner: http://akutetapaku85.blogspot.com/

    BalasPadam
  58. salam...saye join ye..
    walaupun blog x popular...


    id follower : YaNNa
    Kategori : Blog peribadi
    Nama blog : Yanna Ramli - My Lovely Family
    URL/banner : http://loveadamadani.blogspot.com

    tqvm..

    BalasPadam
  59. nak join..

    id follower : zalin
    kategori : blog peribadi
    nama blog : onceitalk.com
    url/banner : http://www.onceitalk.com/

    BalasPadam
  60. Setelah membuat penelitian
    whoaaa, mereka yang join mmg popular
    follower beriban

    Blog saya ? huhu..baru nak bertapak
    tapi tangan tetap gatal nak join
    Untuk suka-suka dan meramaikan kenalan

    id follower : Cik Cempaka
    Kategori : Blog peribadi (komik)
    Nama blog : Cik Cempaka
    URL : http://sicempakabiru.blogspot.com

    dengan rendah dirinya, saya join ^^

    BalasPadam
  61. Salam, saye pon nak join gak la...suke2...hehe..
    nuar,nanti aku nak tlg sepon la...aku bagi hadiah pendrive. bukan pendrive biasa. BAEKK punya...barang sampai nanti aku bgtau ko. hahah...serius ni..:-

    id follower : robotGeek
    Kategori : elektronik, teknologi & robotik
    Nama blog : robotGeek
    URL/banner : http://robot-geek.blogspot.com

    BalasPadam
  62. tingin nak join!hihihi..

    id follower : syufaa
    kategori : blog peribadi
    nama blog : belog cik syufa husain
    url : http://psychedelicacufa.blogspot.com/

    =)

    BalasPadam
  63. mahu join jugeee.

    id follower: nana
    kategori: blog peribadi
    nama blog: Blog Nana :)
    ur/banner: http://purplewhitestripes.blogspot.com/

    tq! :)

    BalasPadam
  64. Join juga untuk cari lebih ramai kawan :)

    id follower :puanbee2
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : puanbeeDOTcom
    URL/banner : http://puanbee.com

    BalasPadam
  65. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  66. nak join jgakk :

    id follower : masz
    Kategori : Blog peribadi
    Nama blog : tukang karut
    URL/banner : http://mazzatiera.blogspot.com

    BalasPadam
  67. Assalamualaikum~
    Saya nak join eh :)
    id follower : Atika Aula
    Kategori : Blog kategori agama dan pendidikan popular
    Nama blog : ♥♥♥ sALaM ukHuWah ♥♥♥
    URL : http://atikaahmadiah.blogspot.com/

    Saya rasa kategori tu mungkin sesuai..tapi. sebenarnya blog saya macam-macam ada :) insyaAllah sesuai~

    BalasPadam
  68. Assalamualaikum...
    Join...

    id Follower : Hurunain
    Kategori : Blog Peribadi , Agama , dll.
    Nama Blog : kalamhurunain
    URL : http://kalamhurunain.blogspot.com/

    BalasPadam
  69. Salam...saya nak join.. :-)

    id Follower : Suhana Mat Zain
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama Blog : My Sweet Pink
    URL : http://mysweetpink.blogspot.com/

    BalasPadam
  70. Oleh kerana saudara anuar sendiri yg menjemput dan mempelawa mak untuk menyertai pertandingan ini, mak dgn rendah dirinya menyertai yek saudara anuar

    ID FOLLOWER : bealagend
    KATAGORI : BLOG PERIBADI
    NAMA BLOG : LAGENDA MAHSURI.COM
    URL ; WWW.LAGENDAMAHSURI.COM

    thanks sekali lg ye

    BalasPadam
  71. nak join jugak

    id follower:zuha
    kategori:Blog peribadi
    Nama Blog:journeyofmylife
    URL: http://journeyofmylife-noornazuha.blogspot.com

    BalasPadam
  72. id follower : kozumi_ro
    Kategori : Tutorial Blog,Tempahan Design,Artwork
    Nama blog : Budak Nakal Blogspot
    URL/banner : http://kozumiro.blogspot.com/


    Apa2hal terima kasih di ucapkan pada tuan punya blog kerna sudi menjemput saya untuk bersama memeriahkan pertandingan ini^^

    BalasPadam
  73. Assalamualaikum. Saya pun nak join jugak.
    id follower : edenpunyo
    Kategori : blog peribadi
    Nama blog : EDENPUNYO FACTS
    URL/banner :http://edenpunyo-zhyriel.blogspot.com/

    BalasPadam
  74. nak joinnnn..wpunlangsung x de bakat popular..huhu

    id follower : denuanza
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : sepanjang jalan kenangan
    URL/banner : http://denuanza.blogspot.com/

    BalasPadam
  75. salam anuar..trima kasih atas undangan saudara..tapi hawiz tak brape faham sgt la psl pertandingan nie..huhu..

    BalasPadam
  76. salam..waaa....nak join!

    Id Follower : niza taj
    Kategori : Banner Paling Menarik (cube2 jew)
    Masakan
    Nama Blog : .: NizaDelicious :.
    URL/Banner : http://www.nizadelicious.com

    BalasPadam
  77. salam. cuba nasib walaupun rasa mmg ta layak:p

    id follower:lissa
    kategori:blog peribadi
    nama blog: CERITERA LISA
    url/banner: http://lisaafha.blogspot.com/

    thanks atas jemputan walaupun takut2 gak nak join:)

    BalasPadam
  78. email saya ada masalah sikit..blh xklu saya bg url banner saya?

    http://i107.photobucket.com/albums/m298/biruviolet/banner.gif

    minta maaf..trima kasih..:)

    BalasPadam
  79. Salam.. Join untuk meriahkan suasana.

    Id follower:mokcik-ann
    Kategori:blog peribadi
    Nama blog: Macam-macam Ann
    URL: http://macam-macam-ann.blogspot.com/

    BalasPadam
  80. id follower : zulkifli bin mohamed
    kategori : blog puisi / sajak
    nama blog : KOTA PUISI
    url/banner : http://kotapuisi.blogspot.com/

    BalasPadam
  81. terima kasih kerana sudi menjemput belalang utk join anugerah yang hebat ni....sabagai tanda sokongan, belalang akan turut join utk memeriahkan anugerah nih...

    id follower : belalang hijau perisik
    kategori : blog peribadi dan info semasa
    nama blog : suara bawah tanah
    url/banner : http://www.suarabawahtanah.com/

    BalasPadam
  82. thanks kerana menjemput, even blog tak hebat mane :)
    id follower : najwa kornain official blogspot
    kategori : blog peribadi
    nama blog : tanya sama pokok
    url/banner : http://najwakornain.blogspot.com/

    saya turut akan mengkecoh kepohkan anugerah ni. hee :)

    BalasPadam
  83. Berbaloi2...... memang nak ikut kepohkan anugerah supaya lebih gran gitu.... jom.... jom.... kalau ada tip2 dan rahsia boleh kongsi.......

    BalasPadam
  84. nak join... tq

    Id - aqishah

    kategori - blog peribadi n contest

    nama blog - my little princess

    url - http://marissaqaisara.blogspot.com/

    BalasPadam
  85. join

    id:cekodok

    kategori : Blog Peribadi

    nama blog : Blog Cekodok Punyer

    url : http://www.cekodokpunyer.blogspot.com

    BalasPadam
  86. salam semua.
    saya pun nak join.

    id :yani
    kategori :perniagaan (boleh ker nk join ?)
    nama blog : zariyani boutique collection
    url :http://yanimanik.blogspot.com

    BalasPadam
  87. Salam

    id follower : izat tarmizi
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : theizat
    URL/banner : http://www.theizat.com/

    BalasPadam
  88. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  89. SALAM...teringin nk join jugak ye..

    id follower : nurqaseh humaira'
    kategori :agama dan pendidikan
    nama blog : seindah nama,nurqaseh humaira
    url :http://bisnesonlineqaseh.blogspot.
    com
    banner :TELAH DIEMAILKAN

    BalasPadam
  90. id follower : hanyuki
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : beauty~ful
    URL/banner : http://emrysmagic.blogspot.com/

    BalasPadam
  91. id follower: HAIRIEcerulean
    KAtegori: Blog PEribadi
    Nama Blog: HAirie Cerulean
    URL/banner: http://www.mohdkhairi.com/

    BalasPadam
  92. id follower: Mrs. Farhan
    KAtegori: Blog Peribadi
    Nama Blog: Life & Love
    URL: http://sayasibudakopto.blogspot.com/

    BalasPadam
  93. id follower: Mrs. Farhan
    Kategori: Blog Cinta
    Nama Blog: Epilog Cinta Kita
    URL: http://farhanafifah.blogspot.com/

    BalasPadam
  94. id follower : Naz
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : Muka Surat Sulit Naz
    URL/banner : http://Ahmadnazrii.blogspot.com/

    BalasPadam
  95. id follower : Naz
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : Muka Surat Sulit Naz
    URL/banner : http://Ahmadnazrii.blogspot.com/

    BalasPadam
  96. join juga la.. sblum tamat.. hehehe..
    memeriahkan suasana...

    id follower: Putera Helmei
    Kategori: Blog Peribadi
    Nama Blog: Ceritera Putera Helmei
    Url/banner: http://puterahelmei.blogspot.com/

    banner dlm proses pengubahsuaian.. skema lak ayat..

    BalasPadam
  97. id follower : Cik Bulat
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama Blog : Cik Bulat
    Url/banner : http://www.cikbulat.com/

    Banner akan dihantar, by the way.. masih tak faham.. dalam proses pengundian xda guna like or pape ke? dikira bagaimana ni? hope dapat terangkan di blog saya.

    BalasPadam
  98. yaya tukar fikiran .. walaupun blog tak glemer dan tak berapa yakin.. tp yaya join la ..

    id follower : Yaya Azura
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : Yaya Azura
    URL/banner : http://diariibuwafiq.blogspot.com/

    BalasPadam
  99. walaupun masih tak faham cara bertanding, saya try hantar dulu maklumat ini...

    id follower : far_east
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : donia belog selamber aku
    URL/banner : http://slumberzgurll.blogspot.com/


    Banner tue kalau hantar dlm bentuk image boleh tak?

    BalasPadam
  100. ammboi blog biasa jer..
    dtg bagi sokongan...
    teruskan usaha murni ni tuan blog...

    BalasPadam
  101. Saya datang beri sokongan..

    Id Follower: Azizah Alwi
    Kategori: Blog Peribadi
    Nama Blog: Silhouette
    URL: http://wwwbucklemyshoes.blogspot.com

    BalasPadam
  102. thanks kerana invite axue join contest ni..sebenarnya blog axue amat mundur, tak cantik & kadang2 tak up date..klu masuk contest ni memang amat tipis peluang nak menang tapi axue masuk jugak atas nawaitu nak support awak & blog awak..

    id follower : axuerha
    kategori : blog peribadi
    Nama blog : juz blogurl
    URL : http://axuerha.blogspot.com/

    BalasPadam
  103. Salam. alisya mencuba nasib..

    id follower: wardah alisya
    kategori: blog peribadi
    nama blog: Wardah Alisya
    url: http://wardahalisya.blogspot.com

    t/kasih..

    BalasPadam
  104. thanx sbb invite saya =)
    huhuhu blog x feymes pun..

    id: selipar jepun
    kategori : blog peribadi
    nama blog : selipar jepun biru
    url : http://seliparjepunbiru.blogspot.com/

    BalasPadam
  105. id follower : syue syada
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : Kesah Syue Syada
    URL/banner : http://syuesyada.blogspot.com/

    trima kaseh kerana mnjemput.. :)

    BalasPadam
  106. idfollower: relevan
    kategori : blog peribadi + cacamarba
    nama blog : relevan Sokmo
    url : http://relevansokmo.com/

    Banner : tiada

    BalasPadam
  107. SAlam..
    Thanks sudi jemput saya..
    Tapi takpela.. Segan nak join sure tak layak punya haha!

    PojiePooh; Hanya Satu...

    BalasPadam
  108. salam ..
    terima kasih kerana mempelawa saya ..
    mcm mana kalau saya tiada banner ??

    BalasPadam
  109. terima kasih sudi jemput..tp layak ker saya ni???banner html tu cmner lak ek???nak amik kat mana yang kena email tu???sori banyak tanya..

    BalasPadam
  110. Blog popular mestilah yg POPULAR kan.. ^^

    BalasPadam
  111. id follower : khairul
    Kategori : Blog automotive
    Nama blog : Gilamodified
    URL/banner : http://gilamodified.blogspot.com/

    BalasPadam
  112. assalamualaikum :)
    sy harap masih belum terlambat utk saya mencuba.

    id follower : srikandi cinta
    kategori : blog agama dan pendidikan popular
    nama blog : srikandi cinta
    url/banner : http://wanakmalzulaikha.blogspot.com/

    BalasPadam
  113. salam..
    sya pun nk join..

    id follower: iqa zulaika
    kategori: blog peribadi
    nama blog: diary iqa zulaika
    url/banner :http://iqazulaika.blogspot.com

    BalasPadam
  114. Nak join jugak.. ;)


    id follower : ZWAN SABRI
    kategori blog : INFORMASI DAN PERIBADI
    nama blog : SUARA BLOG
    url/banner : http://mysuarablog.blogspot.com/

    BalasPadam
  115. id follower : C-TEA
    kategori blog : INFO TERKINI DAN PENDIDIKAN POPULAR
    nama blog : C-TEA | MAZLINA ARMAN

    BalasPadam
  116. hehe..yana nak cube nasib kat cini plak lah...hee..^^

    id follower:'yAnA' Cute
    kategori blog: Blog Peribadi dan Kehidupan
    nama blog :(^_^)....LIFE STORY....[^0^]
    url blog : http://zestpurple.blogspot.com

    BalasPadam
  117. id follower:nonie
    kategori blog:blog peribadi
    nama blog:nonie in da house
    url banner:http://akudiekamoo.blogspot.com

    BalasPadam
  118. nak join..:)

    id follower : mutiara
    kategori : blog informasi n peribadi
    nama blog : Pearls of Life
    url : http://pearlslife.blogspot.com/

    BalasPadam
  119. nak join tapi tolong brief kat blog sy jap :)

    www.belogpalatau.blogspot.com

    BalasPadam
  120. join :)

    id follower: faizziatul ikhmal
    kategori: blog peribadi
    nama blog: Double Bee Official
    url/banner :http://b0ra-bora.blogspot.com/

    BalasPadam
  121. budak kecik nak masuk jgk ye...^^

    Id Follower: Haziq Haiqal
    Kategori: Blog Tutorial dan Peribadi
    Nama Blog: ✯ My Diary Haziq Haiqal Properties ✯
    URL: http://mydiaryhaziqhaiqalprop2.blogspot.com/

    P/S: Sorry link pnjg sangat...:P

    BalasPadam
  122. thanks invite cik kotak hati...(^_^)

    Id Follower : Si kOtAk HaTi
    kategori : Blog Peribadi
    Nama Blog : Blog Si Kotak Hati
    URL : http://www-positive-broad-spectrum.blogspot.com/

    BalasPadam
  123. yuyue datang join jugakkkkkk

    id follower : pwencessyuyue
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : Talk About Everything
    URL/banner : http://www.pwencessyuyue.co.cc/

    BalasPadam
  124. thanks sebab invite kite .
    menarik !! nak join :)

    Id follower : Fiq Ras
    kategori : Blog Peribadi
    Nama Blog :Roshafika Rasit Ali
    URL :http://fiqras.blogspot.com/

    BalasPadam
  125. nak join jgk :)

    id follower: Efa Nur
    kategori: Blog Peribadi
    Nama Blog: Efa Nur
    URL: http://efagurlz.blogspot.com

    BalasPadam
  126. thanx jemput dla..oke, dla join ye..

    id follower : dLA
    kategori : blog peribadi
    Nama blog : LAdy_dyLA
    url : www.ladydyla.com

    BalasPadam
  127. saya nak join gak~

    id follower : Mr.PiNGu
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : Blog Komuniti gempakZ by Mr.PiNGu
    URL/banner : http://komuniti.gempakz.org

    BalasPadam
  128. id follower : cintabunga
    Kategori   : Blog Peribadi & Informasi
    Nama blog : CintaBungablogspot
    URL/banner : http://ikmalira87.blogspot.com

    BalasPadam
  129. Nak join jugak.....walaupun blog tak femes pon...

    id follower : anna
    Kategori : Blog Informasi dan tutorial
    Nama blog : Blog Informasi dan Tutorial untuk anda
    URL/banner : http://lepak.com.my

    BalasPadam
  130. tengz jemput cik ira join..

    id follower : cik ira
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : SI ITAM MANIS
    URL/banner :http://eiraakayoh87.blogspot.com/

    BalasPadam
  131. seriously.? walaupun tak jelas dengan syarat pertanndingan, tapi red berminat nak join.:)


    id follower : red
    kategori : blog peribadi&infomasi
    nama blog : gitarputeh
    URL : http://gitarputeh.blogspot.com/

    BalasPadam
  132. terima kasih sebab jemput azie ya!

    id follower : azie samad
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : rumah maya azie
    URL/banner : http://azziesamad.blogspot.com

    BalasPadam
  133. thanx for inviting me...:)

    id follower : eVariena♥
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : ! eVariena♥...!
    URL/banner : http://shiera2128.blogspot.com/

    BalasPadam
  134. Salam..

    Terima kasih atas undangan

    ID follower :Pustaka NurIman
    Kategori : Blog Peribadi/Perkongsian/Perniagaan
    Nama Blog : Pustaka NurIman
    URL : http://pustakanuriman.blogspot.com

    BalasPadam
  135. Terima kasih ye..hehe..

    ID follower: Jack
    Kategori: Blog Peribadi
    Nama Blog: Fly Higher
    URL: http://jackcostelo.blogspot.com

    BalasPadam
  136. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  137. ID follower: ibnusyadili
    Kategori: Blog Peribadi
    Nama Blog: diary
    URL: http://www.al-alif.co.cc/

    BalasPadam
  138. macam menarik. ok. sy mencuba :)

    ID follower : Diyana Abd Rahman
    Kategori : Blog peribadi kot.
    Nama blog : diyana abd rahman
    URL : http://akukarma.blogspot.com/

    BalasPadam
  139. Kerana tuan blog menjemput join pertandingan ini, maka saya dengan rasminya join :)

    ID follower : Henry Zackery
    Kategori : Blog Peribadi / Info Menarik
    Nama Blog : Blog Bebas | Henry Zackery
    URL : http://henryzackery.blogspot.com/

    BalasPadam
  140. Budak Chomot follow blog ini dan nak join jugaklah! Hee :D

    ID follower: Budak Chomot
    Kategori: Blog Personal dan Informasi
    Nama Blog: the belog chomot
    URL: http://melinmelin.blogspot.com/

    BalasPadam
  141. Thanks owner,coz invite..MTT join ! ;)

    ID follower: MTT
    Kategori: Blog Personal dan Isu Semasa kot..hehe
    Nama Blog: BeloG MTT
    URL: http://lailyqaisyirah.blogspot.com/

    BalasPadam
  142. Thanks owner,coz invite..MTT join ! ;)

    ID follower: BeloG MTT
    Kategori: Blog Personal dan Isu Semasa kot..hehe
    Nama Blog: BeloG MTT
    URL: http://lailyqaisyirah.blogspot.com/

    BalasPadam
  143. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  144. Terima Kasih sbb sudi invite :)

    id follower: suEstilo
    Kategori: Blog Kategori Kecantikan dan Penampilan Diri Popular
    Nama blog : suEstilo
    URL/banner : http://suestiloyourstyle.blogspot.com/

    BalasPadam
  145. cuba nasib..hehe

    id follower : hishyamuddin
    kategori : blog peribadi
    Nama blog : Tentang-Tentang
    Url : http://www.hishyamuddin.com/

    BalasPadam
  146. menyahut cabaran tuan blog.. hehe

    id follower : hisyam
    kategori : blog peribadi
    Nama blog : Hisyam Muhibah
    Url : http://arraubi.blogspot.com

    BalasPadam
  147. nk join jg la abg anuar..

    id follower : mira
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : cerita si gadis
    URL/banner :http://mncitmchuk.blogspot.com

    BalasPadam
  148. id follower : Blogger Melayu Jawa
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : Blogger Melayu Jawa In d'House
    URL/banner : http://www.ainoreiz87.net

    thanks coz sudi menyinggah di blog picisan saya.

    BalasPadam
  149. id folower:FarhanahAdzlan
    Kategori:Blog peribadi
    Nama blog:LayaR TraNSpaRenSI kEhIDuPAn......
    url: http://farhanahadzlan06.blogspot.com/

    BalasPadam
  150. blog saya x popular tapi nak join gak...

    id Folower: Nor Suhaiza
    kategori: Blog Peribadi
    Nama Blog: suhaiza----qAsEhOrKeD
    URL/Banner: http://suhaiza-qasehorked.blogspot.com/

    thx sudi invite blog saya yg x popular tu...

    BalasPadam
  151. Id Follower: ina
    Kategori: blog peribadi
    Nama Blog: Live tO have fUn
    URL/Banner: http://missinaellina.blogspot.com

    BalasPadam
  152. id follower : cikcleopatra
    Kategori : Blog Peribadi + islam
    Nama blog : cikcleopatra
    URL/banner : http://cikcleopatra.blogspot.com/

    BalasPadam
  153. id follower : taufiq
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : hijrahseorangmukmin
    URL/banner : http://hijrahseorangmukmin.blogspot.com/

    BalasPadam
  154. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  155. Myra join ye :)


    id follower : myravea
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : Dinky Wink Myravea
    URL/banner : http://myravea.blogspot.com/

    BalasPadam
  156. id follower : Mama Qalysh
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama Blog : Permata Hati Mama dan Daddy
    URL/banner :http://daddymamadanqalysh.blogspot.com

    BalasPadam
  157. Gua join....

    Id Follower: Amorng38
    Kategori: Blog Rojak(mcm2 ada)....:-D
    Nama Blog: smokeoi..!!
    URL/banner: http://www.smokeoi.com/

    BalasPadam
  158. id follower: nabilah liyana
    Kategori: Blog Peribadi
    Nama Blog: SpongeGurlz
    URL/banner: http://nabilapds676.blogspot.com

    BalasPadam
  159. done!!! dh join (^_^)

    id follower : .:QiLaH:.
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : ˙·٠•✿♥ iNiLaH ❤ HaTiKu ♥✿•٠·˙
    URL/banner : http://qilahamdan.blogspot.com

    BalasPadam
  160. tenkiu invite reena.. nak join jugak!!

    id follower : cikreenatan
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : Bila Hati Berbicara
    URL/banner : http://cikreenatan.blogspot.com/

    BalasPadam
  161. Join la utk memeriahkan lg Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular ni. Macam Anugerah Bintang Popular la pulak kan.. huhuhuh...

    id follower : EkaWeird
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : 1000 Words
    URL/banner : http://iekapelik.blogspot.com/

    BalasPadam
  162. id follower : Miera
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : :: Simli-cious of Life ::
    URL/banner :http://nuramirahamir.blogspot.com/

    BalasPadam
  163. Salam saya berminat jugak nak sertai..

    id follower : Siti Darna Sanoesi
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : Kasih Ibu Arif
    URL/banner : http://kasih-ibu-arif.blogspot.com/

    BalasPadam
  164. oleh krn suda di jemput...sy join...hehehe

    id follower : Nur Afiqka
    kategori : Blog Peribadi
    nama blog : !!..What Student Says..!!
    url/banner : http://piqasweety.blogspot.com/

    BalasPadam
  165. thanks jemput join .tp sy rase blog sy belum cukup popular ntuk pertandingan ceni .ape pun, gambatte ntuk sume contestant .and thnks again ,owner :D

    BalasPadam
  166. terima kasih sudi menjemput :)

    id follower: Nur Ashikin
    kategori: Blog Peribadi
    nama blog: nikeluzlove
    url/banner: http://nikeluzlove.blogspot.com/

    BalasPadam
  167. salam...thanks menjemput :)
    pendapat sy pertandingan ni patut diterus kan...selain daripada menunjukkan bakat masing2 dlm penulisan blog ianya jga boleh menambah kenalan...:)

    sy rsa sy xlayak nk masuk pertandingan ni...tp apa2 pn sy cuba..mna tau ade rezeki..:)
    insyaAllah...

    id follower : ~Eule
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : ruang sempoi aku...
    URL/banner :http://sempoi-zone.blogspot.com/

    BalasPadam
  168. tima kasih sudi menjemput :)
    cuba nasib ja

    id follower : check check rock rock
    kategori : blog umum
    nama blog : rock rock !
    url/ banner : http://harumswhispered.blogspot.com/

    BalasPadam
  169. salam..saye blogger baru..ase spt blom lyk tuk join cntest mncabar spt nih..

    tp mncuba xsalah so sahut ajkn en.anuar tuk join jgk..


    id follower: bunga.cinta
    Kategori: Blog Peribadi
    Nama Blog: Life is Beautiful
    URL/Banner: http://k3hidupanlif3.blogspot.com/

    okeh, done!

    BalasPadam
  170. salam nak test nasib blog..hehe..biar pun dah lama ketinggalan jauh...

    id follower:josrevalution
    Kategori: blog infomatif
    Nama Blog:josrevalution2011
    URL/Banner:http://josrevalution.blogspot.com/

    BalasPadam
  171. nak join jugak boleh,, hihi...

    id follower : nora amila ghazali
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : with love
    URL/banner : http://noraamila.blogspot.com/

    BalasPadam
  172. thanks coz sudi jemput join. walaupon blog xseberapa...merapu yg lebih.join jelah.

    id follower: MK Kimi
    Kategori: Blog peribadi
    Nama Blog: MK Kimi's Blog
    URL/banner:http://www.mkhakimi.com

    BalasPadam
  173. terima kasih jemput saya,
    id follower : Farha Idris
    Kategori : Blog Umum/ shopping
    Nama blog : Cotton House Malaysia
    URL/banner : http://my-cottonhouse.blogspot.com

    BalasPadam
  174. id follower : BaTu^NiSaN
    Kategori : Agama dan Pendidikan
    Nama blog : BaTu^NiSaN
    URL/banner :http://eksenkamen.blogspot.com/

    BalasPadam
  175. NAK JOIN!!! daftar 2 blog utk 2 kategori bleh?? Kalau tak bleh, daftar yg blog peribadi je.. :D

    id follower : irwan`norasyraf (follower ke-313 )
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : Irwan Norasyraf`s Zone
    URL / banner : http://irwannz.blogspot.com

    id follower : irwan`norasyraf ( sama )
    Kategori : Blog Informatif
    Nama blog : Tukang Taip Menulis
    URL / Banner : http://bloguntukdibaca.blogspot.com

    BalasPadam
  176. Join Gak...UNDILAH SAYA !!!

    id follower : Raja Beloot
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama Blog : Raja Beloot
    URL/Banner : http://rajabeloot.blogspot.com

    BalasPadam
  177. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  178. hye..tx cz invite okey..:)

    id follower : bebyshue^^,
    kategori : Blog peribadi
    nama blog : coMeL,HoT,GiLeR anD sWeet ^_^
    URL/banner : http://bebyshue.blogspot.com/

    BalasPadam
  179. Kunjung baleh juga... entah camne tuan tanah leh tersampei blog teman dan jemput sekali ngejoin kontes nie... (tkasih... dan teman nak terai gak..kikiki)

    id follower : kulopludin
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : Spenda Pintal Getah
    URL/banner : http://www.spendapintalgetah.com/

    tkasih...

    BalasPadam
  180. memenuhkan ruang di sini :)

    id follower : rudy
    kategori : blog peribadi
    nama blog : afrusy main tikam mati
    URL/BANNER : http://afrudy.blogspot.com/

    BalasPadam
  181. salam en anuar...

    sy join gak untuk menambah penyertaan di sini..

    id follower : Mohd Ridhuan
    kategori : Blog Peribadi
    nama blog : senyumsokmo.blogspot.com
    URL/banner : http://senyumsokmo1990.blogspot.com/

    BalasPadam
  182. Nak join..

    id Follower: MallisaSaila
    Kategori: Blog Peribadi
    Nama Blog: Sailabless
    URL: http://sailabless.blogspot.com

    BalasPadam
  183. id follower : finie^violet^
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : sEBUAH kISAH kLASIK uNTUK mASA dEPAN
    URL/banner:http://finieisnajla.blogspot.com/

    BalasPadam
  184. dah jumpe mcm nak join :)

    id follower : fida
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : Romeo and Juliet
    URL/banner : http://fidlastmiz.blogspot.com
    tq :)

    BalasPadam
  185. id follower : Liena Cutez
    kategori : blog peribadi
    nama blog : ^-^.lienacutez.^-^
    URL : http://lienacutez.blogspot.com

    BalasPadam
  186. Ya Salam, Asid join yer

    id follower : Mrs. asida
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : .:: Aku Seorang Isteri & Ibu ::.
    URL/banner:http://www.asida.net

    BalasPadam
  187. gua nk join gak..

    id follower : nuarsofficial
    kategori : blog peribadi
    Nama blog : K.A Blog
    url : http://nuarsofficial.blogspot.com/

    BalasPadam
  188. assalamualaikum,, anis nk join ! :)

    id follower : anisneesa
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : - anis budaq tembam -
    URL/banner : http://anisceqtembam.blogspot.com/

    BalasPadam
  189. terima kasih kerana menjemput...
    memula mcm segan nak masuk tp nak cuba nasib boleh?

    id follower: rozita abd rahman
    kategori: blog peribadi
    nama blog: Cerita Ita
    url: http://rozita-ceritaita.blogspot.com

    BalasPadam
  190. salam bro..ifa nk inform..yg duit rm40 utk top komen tue xmsuk pun akaun ifa nie..
    xkn float kot?bro inform dh bank in kan..ifa update akaun..xde nie..

    BalasPadam
  191. tq sudi jemput anuar..rin join..:)

    id follower : Tuan Putri
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : Budak Suka Berangan
    URL/banner : http://amiraazereen.blogspot.com

    jap2..anuar..kne wt entry psl ni ker?? bls kt shoutbox rin bleh?? tq anuar...:)

    BalasPadam
  192. join2...

    id follower : apexd
    kategori : blog peribadi dan design
    nama blog : defreeblog
    url : http://defreeblog.blogspot.com/

    BalasPadam
  193. salam JOin gak hehe thanks jemput

    id follower : basikal-tuaku
    kategori : blog peribadi
    nama blog : basikal-tuaku
    url :http://basikal-tuaku.blogspot.com/

    BalasPadam
  194. tq sbb sudi jemput aL utk join pertandingan ni.. blog aL xde la seberapa sgt.. klu ade rezki utk mng, alhamdulillah, klu xde pn xpe.. =)

    id follower : aL sYa
    Kategori : Blog Peribadi
    Nama blog : aL sYa's Sweet Paperless Life
    URL/banner : http://alyaasyazana.blogspot.com/

    BalasPadam
  195. id follower : ceriteraliyana
    kategori : blog peribadi
    nama blog : ceriteraliyana
    url : http://lurvelysweety.blogspot.com


    thanks!!jemput CL`

    BalasPadam
  196. Salam.....terasa nak menglibatkan diri dlm pertandingan ni plak.:)

    id follower: Lemy Lockhart
    kategori: blog peribadi dan isu semasa & hiburan
    nama blog: Lockhart's Way
    url: http://lemylockhart.blogspot.com/

    BalasPadam
  197. Assalamualaikum...Terima kasih kepada Saudara Anuar sebab sudi jemput saya sertai pertandingan yang sangat baik ini.Bagi Blogger yang berusia 27 hari seperti saya ia adalah satu pelawaan yang sangat bermakna...terima kasih...

    id follower: syahnabil
    kategori: Blog Peribadi
    Nama Blog: DuitCyber.com
    url : http://duitcyber.com

    Tang kod html banner tu,saya belum pandai buat..maklumlah baru 27 hari buat blog. Kalau ada sesapa yang sudi ajar free,dialu-alukan...tq.

    BalasPadam
  198. mimie nk join jgk lah.....hehe....

    id follower: mimie azam
    kategori: blog peribadi
    nama blog: mimieazam
    url: http://www.mimieazam.com/

    btw,,,thnx a lot sbb sudi mnjmput mimie...peace!!!!^_^

    BalasPadam
  199. id follower: apisv2
    kategori: blog peribadi
    nama blog: Blog Apis
    url: http://www.apisv2.com

    BalasPadam

Muhamad Anuar Marsib. Dikuasakan oleh Blogger.

Senarai Blog Rakan2

Follower

Pembaca Paling Mesra